Blikscharen

Burghouwt helpt je graag met het kiezen van het juiste gereedschap voor je klus. Wellicht heb je als doe-het-zelver een klus waar je mee aan de slag gaat, maar ook als professional doe je er goed aan om kwalitatief gereedschap te gebruiken. In ons assortiment blikscharen vind je alleen topproducten: maar wat is nu de beste keuze? Hier vind je alle informatie over het vinden van de beste blikschaar en het is nog makkelijker om een goede keuze te maken. Op deze manier voer je jouw klus goed uit: je maakt gebruik van de beste producten en daar helpen we je bij Burghouwt graag mee.

Lees meer

De toepassing van blikscharen

Een blikschaar, ook wel een plaatknipschaar genoemd, is een type plaatschaar waarmee het mogelijk is om dunne metalen mee door te knippen. Je kunt hierbij denken aan blik, vandaar de naam blikschaar. De blikschaar heeft lange benen, waardoor het goed mogelijk is om veel kracht te zetten. Het snijvlak is gemaakt van gehard staal, zo kun je goed door dunne metalen heen knippen. Een blikschaar wordt ook wel gebruikt door de brandweer, bijvoorbeeld om auto’s open te knippen.

Doorloopschaar of blikschaar?

In het assortiment van Burghouwt vind je niet alleen blikscharen, maar ook doorloopscharen. Net als een blikschaar is ook een doorloopschaar geschikt voor het knippen van plaatstaal. Een verschil tussen deze twee is dat de plaat bij de doorloopschaar onder de schaar doorloopt. Zo hoef je de plaat van tevoren niet te buigen. Dit is bij een blikschaar wel het geval. Wanneer je een recht stuk plaat wilt knippen is deze schaar dan ook geschikt. Voor rondere vormen kun je beter de blikschaar gebruiken.

Hoe kies je een goede schaar?

Een goede schaar kiezen doe je vooral op basis van de klus die je moet uitvoeren. Moet je regelmatig rechte stukken dun metaal knippen? Dan is het slim om voor een doorloopschaar te kiezen. Dit type schaar zorgt ervoor dat je snel en nauwkeurig in dun metaal knipt. Een goede blikschaar is echter de betere keuze wanneer je bijvoorbeeld wand- of plafondprofielen moet knippen.

De voordelen van een kwalitatieve blikschaar

Een goede blikschaar brengt verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats kan het een prima vervanging zijn voor gereedschap als een ijzerzaag of een haakse slijper. Een groot voordeel hierbij is dat de blikschaar een compact stuk handgereedschap is dat zeer eenvoudig in gebruik is. Er zijn dan ook heel wat klussen die je kunt klaren met behulp van een blikschaar. Daarnaast ben je heel goed in staat om met dit type schaar door dun metaal te knippen: dit kost je nauwelijks extra kracht. Snel een klus klaren is dan ook goed mogelijk met dit knipgereedschap.