Knipgereedschap

Het doorknippen van materialen vraagt om het gebruik van goed gereedschap. Dat begrijpen we bij Burghouwt maar al te goed en daarom vind je op deze pagina een ruim assortiment van knipgereedschap. Je kunt hier gereedschap vinden voor het doorknippen van diverse materialen. Bekijk hier niet alleen het complete aanbod, maar lees ook hoe je het beste knipgereedschap kiest voor jouw klus. Bij Burghouwt staat verstandig bouwen centraal en daarom vind je hier alleen de beste producten. Zo kun jij volop aan de slag met het correct uitvoeren van je knipklus.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Wat valt er onder knipgereedschap?

Onder knipgereedschap valt al het gereedschap waarmee het mogelijk is om te knippen. Je kunt hierbij niet alleen denken aan metselsteenknippers, maar ook aan klinkerknippers, verstekscharen, doorlopscharen en boutenscharen. Verder zijn er nog veel meer soorten scharen die vallen onder de categorie knipgereedschap. De verschillende soorten gereedschap hebben allemaal een ding gemeen: ze bieden de mogelijkheid om materialen door te knippen. Welk knipgereedschap je precies nodig hebt is afhankelijk van de klus die je gaat uitvoeren. Bij Burghouwt vind je altijd het gereedschap dat je nodig hebt, waaronder:

  • Blikscharen: met dit type schaar is het mogelijk om dunne platen van metaal te knippen. Het wordt onder andere gebruikt door de plaatbewerker.
  • Verstekscharen: dit type schaar is te gebruiken voor extra krachtig knipwerk. Zo kun je onder andere plinten, buizen, laminaat en andere materialen met de verstekschaar knippen.
  • Boutenscharen: een boutenschaar is te gebruiken voor het knippen van betonijzer. De werking van de schaar brengt een grote kracht met zich mee.
  • Huishoudscharen: je kunt een huishoudschaar voor tal van zaken gebruiken, bijvoorbeeld voor het knippen van papier, karton, garen, aluminiumfolie en meer.

De voordelen van goed knipgereedschap

Goed knipgereedschap brengt meerdere voordelen met zich mee. In de eerste plaats kun je een stuk sneller werken. Doordat je gebruik maakt van een schaar die past bij het materiaal dat je wilt knippen, bespaar je veel tijd. Daarnaast biedt een schaar ook de mogelijkheid om extra nauwkeurig te werken wanneer dit nodig is. Kwalitatief knipgereedschap is dan ook verkrijgbaar in diverse uitvoeringen: er is altijd een schaar of ander type knipgereedschap te vinden die aan jouw wensen voldoet.

Beste knipgereedschap kiezen doe je zo

  • Wat ga je knippen? Bepaal eerst wat je gaat knippen, zodat je op basis hiervan bepaalt wat voor soort knipgereedschap je hiervoor nodig hebt. Een huishoudschaar is voor de meeste basiszaken goed te gebruiken, terwijl je met een verstekschaar of blikschaar weer andere mogelijkheden hebt.
  • Welk type schaar kies je? Een verstekschaar is bijvoorbeeld verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, je kunt kiezen voor een compact model, maar ook voor een meer geavanceerd model. Wat je precies nodig hebt is afhankelijk van de klus die je gaat uitvoeren.