Lijmpistolen

Burghouwt helpt jou graag aan het goed en correct uitvoeren van de klus. Je vindt daarom ook niet voor niets een groot aantal soorten lijmpistolen terug in het assortiment. Met het juiste lijmpistool is het veel eenvoudiger om materialen aan elkaar te maken en te zorgen voor mooie resultaten. Voordat je een keuze kan maken voor jouw volgende lijmpistool is het belangrijk dat je weet welke eisen je aan de pistolen stelt en waar je echt naar op zoek bent. Hier lees je de belangrijkste aandachtspunten en ontdek je wat de beste keuze is van Burghouwt.

Lees meer

Zo kies je de juiste lijmpistolen

  • Toepassing: De toepassing moet je te allen tijde als leidraad nemen voor jouw volgende lijmpistool. Het is daarom van belang dat je goed bekijkt waar de lijm op moet komen te zitten. Voor hout heb je bijvoorbeeld weer andere soorten lijm nodig dan voor kunststof.
  • Grootte: De grootte van de lijmpistolen is belangrijk voor een goede hanteerbaarheid van het lijmpistool. Ook kan het jou helpen om beter bij een bepaalde hoek te komen. Door de afmetingen van de lijmpistolen te bekijken, voorkom je dat je er niet goed mee kan werken.
  • Topmerken: Met een groot aantal merken is het niet eenvoudig om een keuze te maken. Je moet daarom bij de lijmpistolen uitsluitend op zoek gaan naar de topmerken. Ieder topmerk geeft hoogwaardige kwaliteit en kan ervoor zorgen dat de materialen beter aan elkaar komen te zitten.
  • Details: Het is steeds belangrijker om lijmpistolen en bijbehorende lijm aan te schaffen die duurzaam is. Ook op dit detail kun je daarom letten als je een nieuwe aanschaf wilt doen. Let daarbij ook op de uv-bestandigheid en welke andere omstandigheden geen schade aanbrengen aan de lijm.

Burghouwt’s keuze: de beste lijmpistolen

Met een groot aantal topmerken in het assortiment is het niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken. Burghouwt’s keuze is echter gevallen op de lijmpistolen van Bosch. Het merk heeft hoogwaardige kwaliteit gereedschappen en accessoires in het aanbod zitten. De lijmpistolen zijn voorzien van een goede accu, waar je voor langere tijd mee kan werken. De lijm is snel opgewarmd, zodat je geen tijd hoeft te verliezen. Bosch zorgt er daarbij voor dat je te allen tijde hoogwaardige kwaliteit hebt en het lijmpistool dat je aangeschaft hebt voor langere tijd meegaat. Je hoeft alleen nog maar lijm aan te schaffen om een goede voorraad beschikbaar te houden voor jouw volgende klusprojecten.

Het juiste gebruik van lijmpistolen

Bij het gebruiken van lijmpistolen komt niet veel kijken. Daarom kunnen zowel doe-het-zelvers als professionals eenvoudig uit de voeten met het lijmpistool. Je moet er als eerste voor zorgen dat deze goed opgewarmd is. Het opwarmen zorgt ervoor dat de lijm er sneller doorheen kan. Door op de hendel te duwen zorg je ervoor dat de lijm door het pistool heengaat en het aan de voorkant eruit komt. Door dan voldoende lijm op het oppervlak te plaatsen, zorg je ervoor dat jouw klusproject goed verloopt en alles weer stevig vastzit.