Kitpistolen

Bij Burghouwt ben je verzekerd van het juiste gereedschap voor iedere klus. Zo vind je hier niet alleen kitpistolen van topkwaliteit, maar is het ook mogelijk om andere producten aan te schaffen voor jouw klus. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste kitpistolen in het Burghouwt assortiment. Maar je leest ook meer informatie over het gebruik van een kitpistool en welke voordelen dit met zich meebrengt. Wil je weten welke kitpistool voor jou de beste keuze is? Dan kun je hier alle aandachtspunten lezen. Zo helpen we jou met het correct uitvoeren van je klus.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Wat is een kitpistool?

Een kitpistool is een tool voor het dichten van kleine kieren. Je gebruikt een kitpistool voor het dichtmaken van kieren rondom ramen en deuren. Ook voor het afkitten van tegelwerk is het kitpistool te gebruiken. Een kitspuit bestaat uit een houder en een patroon. Eerst dien je altijd de oude kit te verwijderen met een plamuurmes. Op deze manier weet je zeker dat je de nieuwe kit op de juiste manier aanbrengt.

Een kitpistool is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Je kunt voor een handmatig model kiezen, dat vooral ideaal is voor kleine klussen en beginnende doe-het-zelvers. Maar je kunt daarnaast ook kiezen voor een wat meer geavanceerd model, bijvoorbeeld in de vorm van een pneumatisch of accu kitpistool.

Alle voordelen op een rij

Een kitpistool brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo ben je hiermee in staat om nog nauwkeuriger te werken. Een kitpistool biedt niet alleen gemak, maar ook meer snelheid en een beter resultaat. Zonder het gebruik van een kitpistool zul je veel sneller te maken hebben met geknoei en kit dat overal komt zitten.

Kitpistool kiezen: de belangrijkste aandachtspunten

  • Type kitpistool: er zijn meerdere soorten kitpistolen waar je uit kunt kiezen. De meest basic optie is de handmatige kitpistool. Het is daarnaast ook mogelijk om te kiezen voor een pneumatische kitpistool op luchtdruk en een accu kitpistool.
  • Functies: bepaal voor jezelf welke functies je belangrijk vindt. Voor kleine werkzaamheden is een basis kitpistool voldoende, maar wanneer je bij grotere oppervlakken extra nauwkeurig wilt werken is een accu kitpistool met toerental en meerdere standen wellicht een betere keuze.
  • Gebruiksvriendelijkheid: kijk naar de bediening en aanwezigheid van een goede handgreep, maar ook naar de extra’s die worden geboden. Zo zijn er kitpistolen met automatische omkeerfunctie waardoor je geen last heb van een druipend pistool.