Doseerpistolen

Voordat je aan een klus begint is het belangrijk om van tevoren te bepalen wat je hiervoor nodig hebt. Er zijn genoeg soorten gereedschap die onmisbaar zijn: je maakt het voor jezelf een stuk makkelijker. Een van de gereedschappen die voor iedere vakman belangrijk zijn om te hebben is het doseerpistool. Bij Burghouwt helpen we je graag met het maken van een keuze, waardoor je zeker bent van kwaliteit. We bieden alleen de beste producten aan: zo voer jij je klus goed uit en profiteer je van een goed resultaat. Op deze pagina vind je het complete aanbod van doseerpistolen en lees je de aandachtspunten voor het uitkiezen van een doseerpistool.

Lees meer

De mogelijkheden met een doseerpistool

Zoals de naam al doet vermoeden is een doseerpistool geschikt voor het doseren van bepaalde producten. Een doseerpistool is eigenlijk een universeel pistool voor producten als vulmiddelen. Je kiest hiermee voor een professioneel hulpmiddel waar je veel gemak mee ervaart. Zo ben je een stuk sneller in het aanbrengen van vulmiddelen, maar je bent daarnaast ook in staat een stuk nauwkeuriger te zijn. Een doseerpistool is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Dit maakt het mogelijk om het pistool te gebruiken voor diverse toepassingen.

Hoe werkt een doseerpistool?

Een doseerpistool werkt vrij eenvoudig en bestaat uit twee onderdelen: een handvat en een houder. In de houder kun je vulmiddel en/of harder plaatsen. Je kunt vervolgens met de klem kracht zetten op de achterzijde van de verpakking. Hierdoor komt het kit aan de voorkant uit het pistool en kun je dit zeer nauwkeurig aanbrengen op de gewenste plek. Je kunt kit aanbrengen in naden en kieren. Wil je iets nauwkeurig lijmen? Ook dan is het mogelijk dit te doen met het doseerpistool.

Doseerpistool kiezen: aandachtspunten

Voordat je een doseerpistool kiest is het goed om te weten dat er tussen de verschillende doseerpistolen zijn. Hier vind je dan ook een aantal aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden:

  • Inhoud: bij het doseerpistool staat altijd aangegeven wat de inhoud van het patroon is. Dit is belangrijk om op te letten; zo voorkom je dat je het verkeerde doseerpistool koopt.
  • Toepassing: er zijn doseerpistolen die speciaal geschikt zijn voor het aanbrengen van houtreparatiemiddel. Hier passen mogelijk ook alleen dit soort producten in en geen kit of purschuim.
  • Bediening: let goed op de bediening van het doseerpistool. Sommige doseerpistolen zijn voorzien van een prettige handgreep waardoor je deze langer kunt bedienen.