Kit- en Purpistolen

Geen geknoei met lijm of kit? Dan is het altijd aan te raden om te kiezen voor het gebruik van handige hulpmiddelen. Bij Burghouwt staan we graag voor je klaar om je te helpen met het makkelijker maken van iedere klus. Daarom vind je op deze pagina de beste kit- en purpistolen. Bij Burghouwt ben je verzekerd van de beste kwaliteit en daarom is het een stuk makkelijker om het gewenste pistool te kiezen. Met de keuze uit verschillende soorten kit- en purpistolen vind je altijd waar je naar op zoek bent. Bekijk hier het uitgebreide assortiment en ontdek meer over het gebruik van dit gereedschap.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Wat kun je met kit- en purpistolen?

Kit- en purpistolen zijn gereedschap die jouw klus makkelijker maken. Ga je bijvoorbeeld lijm of kit aanbrengen in naden of kieren in de muur of het plafond? Dan is het wel zo prettig dat je niet gaat knoeien. Gebruik je een spatel dan wil er nog wel eens wat geknoeid worden. Maar met het gebruik van kit- en purpistolen kun je niet alleen snel, maar ook schoon werken. Je plaatst de kit of lijm gemakkelijk in het vaste patroon. Aan het handvat zit een klem waarmee je de kit regelmatig uitspuit. Je hebt de keuze uit de volgende soorten:

  • Handmatige kit- en purpistolen: deze werken gemakkelijk en snel, maar zijn ook betaalbaar.
  • Luchtdruk kitpistolen: deze pistolen werken met een compressor. Een voordeel is dat je hiermee nog nauwkeuriger werkt. Er zitten een aantal extra functies op dit type kitpistool,
  • Accu kitpistolen: met een accu kitspuit hoef je de kit niet handmatig uit te knijpen en is er altijd sprake van nauwkeurige dosering.

De voordelen van dit gereedschap

Een groot voordeel van een kitpistool, ongeacht welk type je kiest, is dat je hiermee zeer snel en nauwkeurig kunt werken. Zonder pistool zal het een stuk minder nauwkeurig gaan en dit kun je ook terugzien in het resultaat. Je doet er dan ook goed aan om een kitpistool te gebruiken, vooral wanneer je grotere stukken of naden moet kitten. Een kitpistool is daarnaast verkrijgbaar in veel verschillende soorten en van diverse merken: hierdoor vind je altijd een uitvoering die aan jouw wensen voldoet en waar je optimaal gebruik van kunt maken tijdens je klus.

Zo kies je het beste kit- of purpistool

Het beste kit- of purpistool kiezen? Dat doe je in ieder geval op basis van je eigen voorkeur. Je kunt altijd kiezen voor een handmatig apparaat, maar wellicht wil je zeer nauwkeurig werken: dan is een pneumatische of een accu kitpistool een aanrader. Let bij deze soorten wel op het vermogen en de functies waar je gebruik van kunt maken. Er zijn kit- en purpistolen die extra mogelijkheden bieden waar je optimaal van zult profiteren, zoals de aanwezigheid van meerdere standen of een toerenschakelaar.