Metaalzagen

Op zoek naar een metaalzaag? Hier vind je alle metaalzagen in het assortiment van Burghouwt, zodat je aan de slag kunt met jouw project. Of je nu ijzer of aluminium wilt zagen: hier heb je een goede metaalzaag voor nodig. Er is weinig kans op splintervorming omdat metaalzagen een zeer fijne vertanding hebben. Burghouwt helpt je graag met het vinden van de beste metaalzaag. Behalve een ruim assortiment vind je hier ook Burghouwt’s keuze in de beste metaalzaag, zodat het nog makkelijker wordt om te vinden waar je naar op zoek bent. Bekijk zelf je mogelijkheden op deze pagina.

Lees meer

Over het gebruik van metaalzagen

Een metaalzaag is dus, zoals de naam doet vermoeden, te gebruiken voor het zagen van metaal, zoals ijzer en aluminium. De metaalzaag wordt ook wel een ijzerzaag genoemd: er vallen verschillende soorten zagen onder die wel allemaal dezelfde doelstelling hebben, namelijk het doorzagen van metalen. Met een metaalzaag ben je in ieder geval verzekerd van de juiste tool om ijzer, aluminium of een ander metaal te zagen.

Burghouwt’s keuze in de beste metaalzaag

Burghouwt kiest voor Bahco als beste merk metaalzaag. Het merk is al meer dan 100 jaar actief en heeft door de jaren heen heel wat krediet opgebouwd. Het is inmiddels een toonaangevend merk op het gebied van handgereedschap, waardoor je zeker bent van een kwalitatieve tool voor jouw klus. Op het gebied van metaalzagen heeft Bahco een ruim assortiment, welke ook bij Burghouwt verkrijgbaar is. Je kiest voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Zo kies je de juiste metaalzaag

Een goede metaalzaag kiezen hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Bij Burghouwt ben je in ieder geval verzekerd van zeer goede kwaliteit, waardoor je altijd een metaalzaag kiest die aan jouw wensen voldoet. Het is daarnaast nog belangrijk om op een aantal andere zaken te letten:

  • Frame kwaliteit: hoe steviger het frame, hoe hoger de bladspanning is en hoe accurater en rechter je kunt zagen. Let daarom altijd op het materiaal van het frame.
  • Gebruiksgemak: een goede metaalzaag heeft een handige greep aan de voorzijde waar je de hand kunt ondersteunen, zo creëer je een uitstekende werking van de zaag.
  • Handgreep: hoe prettiger de handgreep, hoe langer je gebruik kunt maken van de metaalzaag. Zo is een goede metaalzaag voorzien van een softgrip handgreep, waaronder de modellen van het merk Bahco.