Houtzagen

In je zoektocht naar een houtzaag wil je natuurlijk een goede, maar ook een betaalbaar model vinden waarmee je jouw klus kunt klaren. Bij Burghouwt staan we voor je klaar en bieden we alleen de beste producten aan, zodat jij jouw klus op een goede manier kunt uitvoeren. Ga je houten planken zagen voor een persoonlijk project of ga je voor je werk aan de slag? Houtzagen vind je op deze pagina: ontdek de verschillende producten en accessoires, zodat het nog makkelijker wordt om een goede keuze te maken. Ook Burghouwt’s keuze in de beste houtzaag vind je op deze pagina.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Wanneer gebruik je een houtzaag?

Een houtzaag gebruik je, zoals de naam al doet vermoeden, voor het zagen van hout. Met een houtzaag is het goed mogelijk om planken of latten van hout te zagen. Een houtzaag bestaat uit twee onderdelen: een handvat met daaraan een zaagblad van staal. Het type houtzaag dat je kiest is afhankelijk van het resultaat dat je wilt behalen. Er zitten verschillen tussen de diverse modellen. Zo zijn er modellen met een zaagblad dat fijne tanden heeft: dit is ideaal voor het zagen van fijn hout. Je kunt echter ook kiezen voor een houtzaag met een dikker zaagblad: zo kun je juist weer zeer rechte snedes maken.

Burghouwt’s keuze: dit is de beste houtzaag

Burghouwt kiest voor Bahco als beste merk houtzaag. Een houtzaag van dit merk is altijd een goede keuze, Bahco is niet voor niets al 130 jaar een toonaangevend merk op het gebied van handgereedschap. Je kunt dan ook altijd bij dit merk terecht voor kwalitatief gereedschap. Ook als je een houtzaag zoekt heb je bij Bahco heel veel mogelijkheden: bij Burghouwt vind je dan ook een ruim assortiment van dit merk. Ook voor losse onderdelen zoals zaagbladen of handvatten vind je van dit merk. De prijs-kwaliteitverhouding van Bahco is dan ook een van de belangrijkste reden dat dit merk Burghouwt’s keuze is.

Hoe kies je de juiste houtzaag?

De juiste houtzaag kiezen doe je aan de hand van een aantal aandachtspunten. Op deze manier weet je zeker dat je een goede keuze maakt waar je lange tijd van kunt profiteren. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten voor het aanschaffen van een houtzaag:

  • Type zaag: er zijn verschillende houtzagen die je kunt gebruiken, waaronder de kapzaag en de toffelzaag. Een toffelzaag is ideaal voor hout, maar kan ook gebruikt worden voor kunststof. De kapzaag is ontwikkeld voor het maken van lijstwerkverbindingen, plinten en ander fijn zaagwerk. Je kunt ook een universele handzaag kiezen voor het zagen van hout.
  • Zaagblad: hoe dikker het zaagblad, hoe rechter de snede. Anderzijds is een zaagblad met fijne tanden weer ideaal voor fijne houtsoorten. Bepaal eerst de klus voordat je een keuze maakt voor een houtzaag.