Handzagen

Onze keuzes maken jouw werk makkelijker: dat is waar we bij Burghouwt voor zorgen. We bieden dan alleen de beste producten aan, zodat het voor jou nog makkelijker wordt om een klus uit te voeren. Naast snelheid en gemak bieden we ook topkwaliteit: precies waar we bij Burghouwt voor staan. Ben je op zoek naar een goede handzaag? Op deze pagina vind je een ruim aanbod van handzagen van topmerken. Zo weet je zeker dat je kiest voor de kwaliteit die je nodig hebt en kun je volop aan de slag met jouw klus.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Dit moet je weten over handzagen

De handzaag is een verzamelnaam voor verschillende soorten zagen, maar is daarnaast ook een op zichzelf staande type zaag. De handzaag is een stuk gereedschap dat meestal wordt gebruikt voor het zagen van latten of planken. De zaag zorgt voor mooie en vooral rechte houtsneden. De handzaag heeft een stalen zaagblad met een handvat. Je kunt de handzaag ook gebruiken voor het zagen van diverse andere materialen, zoals isolatie, gipsplaten, gasbeton en meer. Je kunt daarnaast ook andere soorten handzagen vinden in het assortiment van Burghouwt, waaronder de metaalzaag en de kapzaag. De metaalzaag is speciaal voor metaal, terwijl je de kapzaag gebruikt voor het afkorten en verstekken van verschillende materialen.

Hoe kies je de juiste handzaag?

Een handzaag is dus verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Dit betekent dat het belangrijk is om goed te kijken naar wat je nodig hebt voor jouw klus. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten voor het vinden van de juiste handzaag voor je klus.

  • Toepassing: kijk eerst naar de klus die je moet uitvoeren. Een kapzaag is ideaal voor fijn zaagwerk en het afkorten van plinten, maar een metaalzaag biedt de mogelijkheid om het zaagblad te kantelen en is dan ook gemaakt voor precisiewerk.
  • Type zaagblad: bij een handzaag geldt: hoe fijner de tanden van de zaag, hoe fijner het hout kan zijn dat je moet zagen. Daarnaast geldt: hoe dikker het zaagblad, hoe rechter de snee. Dit zijn belangrijke punten om op te letten. Baseer je keuze dan ook op het materiaal dat je gaat zagen en het resultaat dat je wilt behalen.
  • Handvat: het is wel zo prettig als de zaag goed in de hand ligt, vooral als je het gereedschap langere tijd gaat gebruiken. Let daarom op de aanwezigheid van een ergonomisch handvat.

Burghouwt’s keuze in de beste handzaag

Burghouwt kiest voor Bahco als beste merk voor handzagen. De keuze is gebaseerd op meerdere zaken: in de eerste plaats de kwaliteit van het gereedschap. Het merk is al 130 jaar een toonaangevend merk als het gaat om handgereedschap: je kiest dus voor een gerenommeerd merk dat niet voor niets al jaren aan de top staat. Daarnaast biedt Bahco een zeer breed assortiment van veel verschillende handzagen. Zo is het altijd mogelijk om iets te vinden dat aan jouw wensen voldoet.