Handtackers

Een handtacker is een ideaal apparaat dat je als vakman zeker in je schuur moet hebben liggen. HIermee kun je snel verbindingen maken tussen diverse materialen. Op deze pagina vind je alle handtackers in het assortiment van Burghouwt. Zo kun je niet alleen kiezen uit een breed aanbod, maar ben je ook verzekerd van topkwaliteit. Burghouwt biedt alleen het beste gereedschap aan. Bekijk meer over de werking van handtackers, lees alles over het gebruik van dit gereedschap en ontdek hoe je in 3 stappen de beste handtacker kiest.

Lees meer

Alles over de werking van handtackers

Een handtacker is een handig stuk gereedschap dat veel lijkt op een nietmachine. Het enige verschil is dat de nieten van een tacker volledig in het materiaal gaan. Bij een nietmachine gaan alleen de pootjes van het nietje in het materiaal. Je kiest met een handtacker dan ook voor een extra stevige verbinding. Een handtacker is een stuk handgereedschap dat, in tegenstelling tot pneumatische en elektrische tackers, niet afhankelijk is van luchtdruk of elektriciteit. Je kunt met je eigen handen aan de slag en daardoor zo snel werken als je zelf wilt. De handtacker is vooral geschikt voor de lichtere klussen, omdat je na verloop van tijd wel last van je handen kunt krijgen.

Wanneer gebruik je dit gereedschap?

Een handtacker is, zoals eerder aangeven, vooral geschikt voor de wat lichtere klussen. Dit komt onder andere omdat de handtacker relatief klein is en daardoor ook ruimte biedt aan kleinere spijkers. Dit zorgt er ook meteen voor dat je de grotere en zwaardere klussen hier niet mee kunt uitvoeren. Een handtacker is een goede vervanging van hamer en spijker in de standaard klussen.

In 3 stappen naar de beste handtacker

Waar moet je op letten als je een handtacker gaat aanschaffen? Wanneer je verzekerd wilt zijn van een kwalitatieve handtacker is het zeker een aanrader om de volgende aandachtspunten mee te nemen:

  • Grootte van de nieten: kijk goed naar de nieten waar de handtacker geschikt voor is. Bij de specificaties van een tacker staat altijd aangegeven voor welk type nieten de tacker geschikt is. Zo is het makkelijk te achterhalen wat je precies nodig hebt en welke handtacker aan deze eisen voldoet.
  • Gebruiksgemak: een handtacker moet niet alleen goed werken, maar ook prettig zijn in gebruik. Kijk daarom naar het gewicht, maar ook naar de aanwezigheid van een prettige handgreep. Zo kun je langer gebruik maken van de tacker zonder dat je last krijgt van je handen.
  • Extra’s: kijk naar de extra’s die een handtacker heeft, zoals een anti-blokkeerfunctie of de mogelijkheid om het apparaat te vergrendelen. Deze zaken dragen bij aan de gebruiksvriendelijkheid van de handtacker.