Zink- en loodkloppers

Ga je lood bewerken? Dan heb je baat bij het gebruik van een goede zink- of loodklopper. Op deze pagina vind je de zink- en loodkloppers in het assortiment van Burghouwt. Wij geloven dat goed gereedschap de belangrijkste basis is voor een goed uitgevoerde klus. Daarom kun je bij ons altijd rekenen op goede kwaliteit. Ook vind je hier de belangrijkste aandachtspunten voor het vinden van kwalitatieve zink- en loodkloppers voor jouw klus. Verstandig bouwen doe je samen met Burghouwt.

Lees meer
 • loodklopper atlas

  Loading
  Artikelnr. 116087
 • zinkklopper

  Loading
  Artikelnr. 116086

De toepassing van zink- en loodkloppers

Zoals de naam al doet vermoeden gebruik je zink- en loodkloppers voor werkzaamheden met de materialen zink en lood. Zowel de zink- als de loodklopper heeft twee vormen en daardoor ook meerdere toepassingen. Hier lees je de specifieke werkzaamheden waar je dit gereedschap voor gebruikt:

 • Zinkklopper: je gebruikt een zinkklopper voor het kloppen van platen van aluminium, koper of lood en ze daarmee in de juist vorm te slaan.
 • Loodklopper: ideaal hulpmiddel voor het zetten, drijven en vervormen van bladlood. Gebruik de ronde klopper voor het drijven van bladlood in de gewenste vorm. Je gebruikt de platte klopper voor het strak kloppen van lood tegen een vlakke ondergrond.

De voordelen van zink- en loodkloppers

Er zitten een aantal voordelen aan het gebruik van zink- en loodkloppers. In de eerste plaats is er met het gebruik van deze hulpmiddelen geen sprake van beschadigingen in het lood. Daarnaast zal het materiaal niet gaan versplinteren. Het aankloppen van lood doe je het beste met dit handige hulpmiddel. Je kunt daarnaast ook een stuk nauwkeuriger werken met het gebruik van de zink- of loodklopper.

Hoe maak je de beste keuze?

Wanneer je aan de slag gaat met lood is het zeker aan te raden om voor een zink- of loodklopper te kiezen. Hiermee is het een stuk makkelijker om dit materiaal te bewerken: zonder dat dit heel veel extra tijd en moeite kost. Waar moet je op letten in het maken van een keuze? Let als eerste op de toepassing: zowel zink- als loodkloppers gebruik je voor het aankloppen van lood. Voor het bewerken van zink heb je een speciale vouwmachine nodig. Kijk daarnaast ook naar het materiaal van de klopper. Er zijn kloppers van hout, maar ook van kunststof. De kunststof modellen hebben als voordeel dat er minder snel sprake is van versplintering. Anderzijds bieden houten modellen wel veel meer kracht.