Voorhamers

Bij Burghouwt weten we als geen ander hoe belangrijk het is om verstandig te klussen. De waarde van goede producten is groot: hoe beter het gereedschap is waar je mee werkt, hoe beter de resultaten zijn. ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ is dan ook al jaren onze slogan. Wij helpen je graag met het vinden van de beste producten, ook als je op zoek bent naar voorhamers. Meer weten over de voorhamer of wil je verzekerd zijn van de beste keuze? Hier bekijk je ons assortiment voorhamers en vind je interessante informatie over dit gereedschap.

Lees meer

Voorhamer: voor zwaardere sloopwerken

Een voorhamer is een zware hamer met een lange steel. De voorhamer wordt voornamelijk gebruikt voor sloopwerk, maar ook voor het inslaan van palen en andere zwaardere werkzaamheden. Vroeger werd een voorhamer gebruikt voor het ruw vormen van gloeiend ijzer. De voorhamer lijkt qua uiterlijk veel op de bankhamer, maar er is een belangrijk verschil in formaat en dus ook in het gewicht. De voorhamer is perfect te gebruiken voor het neerhalen van betonnen muren. De steel van een voorhamer is over het algemeen 70 tot 100 cm lang: het gewicht van de kop varieert tussen de 3 en 10 kg. Hoe langer de steel en hoe zwaarder de kop, hoe meer slagkracht.

De beste keuze maken

Een nieuwe voorhamer aanschaffen? Online vind je heel veel mogelijkheden in diverse prijscategorieën. Dit kan het maken van een keuze bemoeilijken: want hoe kies je de beste voorhamer? Bij Burghouwt hechten we veel waarde aan kwaliteit, en daarom ben je bij ons altijd verzekerd van een goed gereedschap. Op deze pagina vind je dan ook altijd een voorhamer die aan jouw wensen voldoet. Een goede voorhamer biedt de nodige kracht, maar is niet te zwaar: zo voorkom je dat je polsen en gewrichten overbelast raken.

Waar moet je op letten?

Wanneer je op zoek gaat naar een voorhamer kies je niet zomaar de eerste optie die je tegenkomt. Hoewel alle voorhamers hetzelfde doel hebben, zijn er verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Waar moet je op letten als je een voorhamer koopt?

  • Lengte steel: hoe langer de steel, hoe meer kracht je hebt met het uitvoeren van sloopwerken. De lengte varieert van 70 tot 100 cm.
  • Gewicht kop: het gewicht van de kop varieert van 3 tot 10 kg. Hoe zwaarder, hoe meer kracht, maar hoe meer belastend voor je polsen.
  • Schokabsorberende kraag: sommige voorhamers hebben een schokabsorberende kraag om het gebruik van de hamer voor je polsen minder belastend te maken. Hier kun je op letten bij het uitkiezen van een voorhamer.