Stratenmakershamers

Een stratenmakershamer nodig? Burghouwt helpt je graag: niet alleen met het vinden van een goede kwaliteit hamer. Want we hebben verstandig bouwen hoog in het vaandel staan, waardoor we alleen de beste producten aanbieden. Op deze manier is het nog makkelijker om een goede keuze te maken. Hier vind je stratenmakershamers die je voor tal van toepassingen gebruikt. En omdat verstandig bouwen steeds belangrijker wordt, ben je hier op de juiste plek voor topproducten. Bekijk hier het assortiment van stratenmakershamers en schaf het perfecte gereedschap aan voor jouw klus.

Lees meer

Alles over het gebruik van stratenmakershamers

Stratenmakershamers, ook wel straathamers of kaphamers genoemd, zijn speciale hamers die je gebruikt voor het straten. De hamer heeft twee kanten: een kromme zijde waarmee je stenen door midden slaat en een rechte en platte zijde waarmee je stenen kunt aanslaan. Het is hiermee mogelijk om de stenen op maat te slaan, maar ook om ze goed te plaatsen. Het complete proces van bestraten is dan ook uit te voeren met deze hamer. De hamer is klein van formaat en lijkt veel op de kaphamer, maar heeft een kortere steel en ook een zwaarder gewicht.

Klinkers doormidden slaan is een van de belangrijkste taken die je kunt uitvoeren met deze hamer. Het gebogen snijvlak is scherp en biedt daarnaast voldoende kracht. Ga je jouw tuin bestraten? Dan is een dergelijke hamer zeker een aanwinst. De andere kant van de kop heeft een metalen stootblok: hiermee kun je het wat grovere slagwerk uitvoeren.

Hoe kies je de beste stratenmakershamer?

De beste stratenmakershamer kiezen: bij Burghouwt wordt dat nog makkelijker, omdat je hier al verzekerd bent van de beste kwaliteit. Over het algemeen is de werking van de verschillende stratenmakershamers hetzelfde, maar de uitvoering kan per model wel verschillen. Zo zijn er uitvoeringen met een houten steel of een kunststof steel, maar zijn er ook speciale stalen uitvoeringen of een langere of juist kortere steel. Het is dan ook belangrijk om van tevoren te kijken wat voor jouw klus de beste keuze is.

De belangrijkste aandachtspunten:

  • Gewicht: hoe zwaarder het gewicht, hoe meer kracht je hebt bij het slaan. Anderzijds is een zwaarder gewicht wel minder prettig
  • Lengte steel: een stratenmakershamer is vrijwel altijd kort, maar er zijn ook uitvoeringen met een wat langere steel.
  • Materiaal steel: het materiaal van de steel kan hout zijn, maar ook kunststof. Wat je kiest is een mate van persoonlijke voorkeur.