Rubberen hamers

Je werkzaamheden zo goed mogelijk uitvoeren: dat doe je met kwalitatief gereedschap. Dat begrijpen we bij Burghouwt maar al te goed, en daarom kun je hier altijd terecht voor de beste producten voor iedere klus. Ook als het gaat om rubberen hamers vind je hier de kwalitatieve hamer waar je naar op zoek bent. We voorzien je niet alleen van kwaliteit, maar ook van duidelijke informatie over het gereedschap. Op deze manier weet je wat je kunt verwachten en ben je in staat de beste beslissing te maken. Bekijk hier de rubberen hamers en maak de beste keuze.

Lees meer

De kenmerken van rubberen hamers

Een rubberen hamer heeft, zoals de naam doet vermoeden, een kop van massief rubber. Dit type hamer is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De hamer is ideaal om te gebruiken voor het bewerken van materialen die niet beschadigd mogen raken. Denk hierbij aan het aankloppen van hout of betegeling: je wilt deze materialen niet beschadigen en daarvoor is een rubberen hamer de perfecte tool. Wist je dat de rubberen hamer ook perfect is voor het aanslaan van haringen voor tenten? Ideaal voor de kampeerders. Rubberen hamers zijn dan ook zeer breed toepasbaar en heel makkelijk in gebruik.

Waar moet je op letten?

Er zijn verschillende zaken waar je op kunt letten bij de aanschaf en het gebruik van een rubberen hamer. De slagkracht van dit type hamer is niet groot: rubber veert terug en het is dan ook belangrijk om niet op massieve objecten te slaan. Doe je dit wel, houd dan rekening met de terugslag. Daarnaast is het ook niet slim om een rubberen hamer te kiezen wanneer je palen in de grond gaat slaan. Ga je bestraten? Dan kun je een rubberen hamer bijvoorbeeld wel weer goed gebruiken: zorg er dan wel voor dat je de terugslag incalculeert en sla met soepele bewegingen.

Alle voordelen van rubberen hamers

  • Veelzijdig: haringen in de grond slaan, bestratingswerkzaamheden of het bewerken van hout zonder dat er beschadigingen ontstaan: de rubberen hamer is een veelzijdige tool die je voor tal van uiteenlopende klussen kunt gebruiken. Deze hamer is dus onmisbaar voor iedere vakman.
  • Gebruik: de rubberen hamer is zeer eenvoudig in gebruik en dit betekent dat het voor iedereen mogelijk is deze hamer te gebruiken. Of je nu een beginnende of ervaren vakman bent: het gebruik van de rubberen hamer heb je zo onder de knie.
  • Veiligheid: de rubberen hamer is perfect te gebruiken wanneer je bepaalde werkzaamheden zo voorzichtig mogelijk uit wilt voeren. Denk hierbij aan het aankloppen van lijmverbindingen in houtbewerking.