Mokers

Bij Burghouwt willen we onze klanten helpen om verstandig te bouwen. Dit willen we bereiken door het aanbieden van het beste kwaliteit gereedschap. Ben je op zoek naar een goede moker? Hier vind je het assortiment van Burghouwt en ben je verzekerd van goed gereedschap waarmee je jouw klus klaart. Ook vind je hier meer informatie over de moker en kun je op deze manier altijd de beste keuze maken. ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ is niet voor niets onze slogan: we helpen jou dan ook graag met het vinden van de beste producten voor jouw klus.

Lees meer

Wanneer kies je voor een moker?

Een moker is een relatief kleine hamer met een vierkante kop. Het is geschikt voor tal van werkzaamheden. Zo kun je de moker onder andere gebruiken voor klein sloopwerk. Het is ook mogelijk om de moker gebruiken voor andere werkzaamheden, zoals grof beeldhouwwerk. Je kiest dan ook voor een moker wanneer er gesloopt moet worden, maar waarbij je geen behoefte hebt aan een zeer zware hamer. Een moker heeft over het algemeen een gewicht tussen de 1 en 2 kg. Een voorhamer, de zwaardere versie van de moker, heeft een gewicht tussen 3 en 10 kg.

Dit zijn de voordelen van mokers

Mokers hebben verschillende voordelen. Zo zijn ze niet heel zwaar in gewicht, maar zijn ze wel goed te gebruiken voor sloopwerk. Het gaat hierbij vooral om klein sloopwerk waar je niet heel veel kracht voor nodig hebt. Is er wel veel kracht nodig? Dan is een voorhamer de betere keuze. Het lichte gewicht maakt de moker zeer eenvoudig in gebruik. Daarnaast is de moker een kwalitatief stuk gereedschap dat vrij compact is en daardoor heel gemakkelijk in iedere gereedschapskist past: het neemt nauwelijks ruimte in beslag.

De beste moker kiezen doe je zo

  • Bepaal de klus: kijk eerst naar de klus die je gaat uitvoeren. Hoe kleiner de klus, hoe beter de moker hierbij zal passen. Voor groter sloopwerk doe je er beter aan om de voorhamer te kiezen.
  • Kijk naar de slagkracht: een moker is, net als veel andere soorten hamers, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Kijk niet alleen naar het gewicht, maar ook naar de slagkracht. Hoe hoger het gewicht, hoe meer slagkracht er is. Voor verschillende mokers zijn er ook rubberen mokerdop voor bestratingen
  • Kies de juiste steel: de moker kan verschillende soorten stelen hebben, van hout en kunststof. Wat voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van je eigen voorkeuren en eisen die je aan een steel stelt.