Lathamers

Bij Burghouwt hanteren we de slogan ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’: we doen er dan ook alles aan om jouw te helpen met het vinden van het beste gereedschap voor iedere klus. Hier ben je op de juiste plek voor het vinden van kwalitatieve lathamers. Hier vind je niet alleen kwaliteitsproducten, maar kun je ook terecht voor het juiste advies voor het maken van de juiste keuze. Bij Burghouwt helpen we je graag met het vinden van de beste lathamer voor jouw klus. Zo schaf je een duurzaam product aan waar je heel lang gebruik van gaat maken.

Lees meer

Dit moet je weten over lathamers

Lathamers zijn een bekend stuk gereedschap die voor tal van uiteenlopende klussen gebruikt kunnen worden. Deze hamer heeft een hamerkop met een spits toelopende vin: het kan dan ook goed in hout geslagen worden. De lathamer heeft ook een spijkertrekker in de kop, en dit maakt de hamer dan ook extra veelzijdig. Lathamers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er uitvoeringen in staal en kunststof, maar kun je ook modellen vinden met een houten greep. Wat de beste keuze in jouw is, is vooral afhankelijk van je eigen voorkeuren en de klus die je gaat uitvoeren.

Wanneer worden lathamers gebruikt?

Lathamers worden gebruikt in de houtbouw: het wordt daardoor ook wel een timmermanshamer genoemd. Je kunt de lathamer dan ook gebruiken voor het slaan van spijkers in hout, maar ook voor het trekken van nagels uit hout. De toepassing van lathamers is uitgebreid, waardoor het in veel gevallen een onmisbaar stuk gereedschap is. Of je nu een ervaren vakman bent of een beginnende doe-het-zelver, het is zeker interessant om te kijken naar de aanschaf van een lathamer. Er zijn tal van situaties waarbij je dit type hamer goed kunt gebruiken.

Zo maak je de beste keuze

De beste lathamer kiezen doe je op basis van je eigen voorkeuren. Dit type hamer is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: in kunststof, hout of met een leren handgreep. Het is in ieder geval belangrijk om te kiezen voor een ergonomische handgreep die lekker vasthoudt en daarnaast ook niet makkelijk uit je handen glipt. Zo heb je de maximale grip op je hamer en kun je de werkzaamheden op de best mogelijke manier uitvoeren. Let daarnaast ook op de kop: hoe platter het oppervlak, hoe beter het resultaat is wat je zult krijgen. Daarnaast is het slim om voor een lathamer met magnetische spijkerhouder te kiezen. Zo kun je zonder handen een spijker slaan in moeilijk te bereiken plaatsen. De klauw van de hamer moet daarnaast ook van zeer goede kwaliteit zijn.