Kunststof hamers

Kunststof hamers, ook wel nylon hamers genoemd, zijn in veel gevallen onmisbaar en zijn daarnaast zeer breed toepasbaar. Op deze pagina vind je het aanbod van kunststof hamers bij Burghouwt. Goed gereedschap is de belangrijkste basis van een goed uitgevoerde klus en dat weten we bij Burghouwt maar al te goed. Daarom kun je bij ons altijd terecht voor topkwaliteit kunststof hamers. Zo weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit, zonder dat je daar onnodig teveel voor betaalt. Bekijk hier alle kunststof hamers en maak de beste keuze.

Lees meer

Wat is een kunststof hamer?

Een kunststof hamer is een hamer waarbij de kop aan twee uiteinden is voorzien van een kunststofdop. Dit type hamer wordt in de meeste gevallen gebruikt voor montage en plaatbewerking. De reden hiervoor is dat hamers geen terugslag hebben en ze veren dus niet bij het slaan. Verder zijn de doppen van de kunststof hamer of vast, of opschroefbaar. Ze zijn ook meestal gemaakt van nylon, waardoor een kunststof hamer ook wel nylon hamer wordt genoemd.

De kunststof hamer heeft meerdere toepassingen. Zo kun je het gebruiken voor het maken van houtverbindingen, maar ook voor het uitdeuken en drijven van metaalplaten. Het materiaal deukt niet in of beschadigd niet omdat de kop van nylon is. Een normale hamer zou wel schade veroorzaken aan metaal of hout.

De voordelen van kunststof hamers

Kunststof hamers hebben verschillende voordelen waar je van kunt profiteren. Zo hebben deze hamers geen terugslag, waardoor ze perfect zijn voor metaalbewerking. Anders dan een normale hamer zorgen ze niet voor beschadigingen in het materiaal. Verder is dit type hamer zeer comfortabel in gebruik: je krijgt dan ook geen last van je armen tijdens het gebruik van deze hamer.

Hoe kies je de beste kunststof hamer?

Er zijn heel veel verschillende soorten hamers verkrijgbaar: het kan dan ook lastig zijn om een goede keuze te maken. De kunststof hamers zijn niet alleen verkrijgbaar van verschillende merken, maar hebben ook diverse specificaties die per model kunnen verschillen. De een heeft een ergonomisch handvat en de ander is weer bestand tegen vloeistoffen als olie en vet. Het is dan ook vooral afhankelijk van je eigen voorkeuren welk type kunststof hamer bij jou en je klus past. Kijk daarom goed naar wat je belangrijk vindt en welke eisen jij stelt aan de hamer. Voor ieder budget is een goede kunststof hamer te vinden.