Klauwhamers

Een goede klauwhamer maakt jouw werkzaamheden niet alleen makkelijker, maar zorgt er ook voor dat je dit snel kunt uitvoeren. Bij Burghouwt helpen we je dan ook graag met het vinden van de beste klauwhamer. Hier vind je ons complete assortiment van klauwhamers, en is het aan jou om te bepalen wat de beste keuze is. Je vindt hier, behalve het aanbod, ook bruikbare informatie over het gebruik van klauwhamers en het maken van de juiste keuze. Bij Burghouwt hechten we veel waarde aan kwaliteit: daarom ben je hier aan het juiste adres voor de beste klauwhamers van topmerken.

Lees meer

Dit moet je weten over het gebruik van klauwhamers

Klauwhamers lijken in eerste instantie veel op bankhamers, maar er is ook meteen een duidelijk verschil te zien. Een klauwhamer is geschikt voor zwaardere werkzaamheden dan een bankhamer: het bolle slagvlak is speciaal gemaakt om afdrukken in hout te voorkomen bij het slaan. De klauwhamer is voorzien van een platte v-groef, ook wel een klauw genoemd. Deze klauw is ideaal voor het verwijderen van spijkers, maar ook voor het scheiden van aan elkaar gespijkerde onderdelen. Het type hamer is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: zo kun je deze hamer vinden met een kunststof handvat, maar ook met een houten handvat.

Hoe kies je de beste klauwhamer?

De beste klauwhamer kiezen doe je over het algemeen op basis van de klus die je gaat uitvoeren. Kijk niet alleen naar hoeveel kracht je nodig hebt, maar ook hoeveel waarde jij hecht aan duurzaamheid en veiligheid. Er zijn daarnaast ook klauwhamers met een ergonomische handgreep, waardoor het veel prettiger is om de hamer langere tijd achter elkaar te gebruiken. Kijk daarnaast ook naar de uitvoering en het gewicht van de klauwhamer. Dit speelt mogelijk een belangrijke rol in het maken van een goede keuze.

Let daarnaast ook op andere belangrijke zaken, zoals de kop. Dit is het onderdeel dat de slagen opvangt: het moet dan ook van sterk materiaal zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een hittebestendige hamer of een hamer van staal of een ander sterk materiaal.

Alle voordelen van klauwhamers op een rij

Voordat je een keuze maakt voor een klauwhamer of een van de andere soorten hamers, is het goed om te weten waarom het een aanrader is om een klauwhamer aan te schaffen. Onderstaand vind je de belangrijkste voordelen van een klauwhamer op een rij:

  • Onmisbaar gereedschap: een klauwhamer is een gereedschap die iedere vakman in huis moet hebben. Je gebruikt het voor tal van uiteenlopende bouwwerkzaamheden.
  • Spijkers verwijderen: de klauwhamer wordt gebruikt voor het verwijderen van spijkers. Dit gaat een stuk sneller met dit krachtige stuk gereedschap.
  • Veelzijdig: een klauwhamer is op meerdere manieren toepasbaar. Dit gereedschap is perfect voor de bewerking van hout. Je kunt spijkers uit materiaal trekken, maar je kunt er hout ook goed mee loswrikken.