Hamers

Bij Burghouwt hechten we veel waarde aan het juiste advies voor jouw klus. Daarom vind je bij ons alles wat je nodig hebt en ben je daarnaast altijd verzekerd van de beste kwaliteit. Ben je op zoek naar een goede hamer? Op deze pagina vind je alle soorten hamers en wordt het nog makkelijker om de juiste hamer voor jouw klus te kiezen. Het is bij jouw keuze belangrijk om rekening te houden met een aantal aandachtspunten: deze hebben we voor jou alvast op een rij gezet. Op deze pagina vind je binnen een paar stappen de beste hamer waarmee jij jouw klus kunt klaren.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Het toepassingsgebied van hamers

Hamers worden voor tal van werkzaamheden gebruikt. Iedere vakman, beginnend of ervaren, heeft wel een of meerdere hamers in de schuur liggen. Of je nu een spijker ergens in moet slaan of een andere klus moet uitvoeren: een hamer komt vrijwel altijd van pas. Er zijn heel veel verschillende soorten hamers die je voor uiteenlopende klussen kunt gebruiken. Door het kiezen van de juiste hamer is het nog makkelijker om je klus goed uit te voeren. Om er zeker van te zijn dat je jouw klus op de juiste manier uitvoert, is het belangrijk om de beste hamer te kiezen.

De meest voorkomende soorten hamers

De hamer is waarschijnlijk een van de meest bekende soorten gereedschap. Maar hamers komen in heel veel soorten, vormen en uitvoeringen. En dit betekent dat het belangrijk is om een goede keuze te maken. Hier vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten hamers:

  • Bankhamer: de bankhamer is het meest voorkomende type hamer. Het is een hamer met ijzeren kop en een steel van hout. Je gebruikt de bankhamer over het algemeen voor het inslaan. Hoe kleiner de spijkers, hoe lichter de bankhamer moet zijn. Zo voorkom je dat je de spijker krom slaat.
  • Klauwhamer: de klauwhamer lijkt veel op de bankhamer, maar aan de achterzijde zit nog een v-groef. Dit is een klauw waarmee het mogelijk is om nagels te verwijderen of materialen te scheiden die aan elkaar gespijkerd zijn. De klauwhamer is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.
  • Voorhamer: de voorhamer is de zwaardere versie van de bankhamer. De voorhamer gebruik je dan ook voor zwaarder sloopwerk. Denk hierbij aan het plaatsen van palen in de grond of het neerhalen van betonnen muren.
  • Kunststof hamer: de kunststof hamer is perfect voor metaalbewerking, omdat het materiaal zacht is. Zo beschadigd het metaal niet.

Hoe kies je de beste hamer?

De beste hamer kiezen doe je op basis van de klus die je gaat uitvoeren. Het is in ieder geval altijd een aanrader om een bankhamer te hebben, waarmee je kleine klussen uitvoert zoals het inslaan van spijkers. Ga je een grotere klus uitvoeren? Dan is het belangrijk om hiervoor ook de gewenste hamer aan te schaffen. Voor metaalbewerking is een kunststof hamer een goede keuze, terwijl een houten hamer de beste optie is voor het bevestigen van houten onderdelen.