Voltsticks

Je werkzaamheden of klus goed uitvoeren? Dit kan alleen wanneer je zorgt voor een goede voorbereiding. Het gebruik van goed gereedschap hoort hier dan ook zeker bij. Burghouwt biedt alleen de beste producten, zodat jij in staat bent om jouw klus snel en vakkundig te klaren. Ben je op zoek naar goed elektra gereedschap? Op deze pagina vind je een overzicht van alle voltsticks in het assortiment. Ook lees je hier meer informatie over het gebruik van een voltstick en wanneer jij deze nodig hebt.

Lees meer

Wat is een voltstick?

Een voltstick is een elektra gereedschap waarmee het heel makkelijk is om snel te controleren of een kabel of wandcontactdoos onder spanning staat. Het is hiermee vergelijkbaar met een spanningzoeker. Het verschil is dat de voltstick eruit ziet als een pen, terwijl de spanningzoeker eerder lijkt op een schroevendraaier. Een voltstick maakt geen contact met de spanningvoerende delen. Dit zorgt ervoor dat je geen direct gevaar loopt wanneer je een controle gaat uitvoeren.

Alles over het gebruik van een voltstick

Je kunt de voltsticks gebruiken voor het testen van wandcontactdozen, maar ook stroomkabels, zekeringen en schakelaars. Werkt iets niet goed of wil je een klus uitvoeren met elektra? Dan is het belangrijk om eerst te controleren of ergens stroom op staat. Zo voorkom je dat je een stroomschok krijgt. De voltstick is een compact en makkelijk mee te nemen stuk gereedschap met een eenvoudige werking. Op deze manier kun je binnen enkele tellen weten of iets onder spanning staat of niet. Detecteert de voltstick spanning? Dan zal de voorzijde rood oplichten. Daarnaast hoor je ook nog een pieptoon, waardoor je verzekerd bent van zekerheid.

Heb je een voltstick nodig?

Je hebt baat bij het gebruik van een voltstick wanneer je werkzaamheden gaat uitvoeren met betrekking tot wandcontactdozen, zekeringen, stroomkabels of schakelaars. Het maakt hierbij niet uit of je thuis een klus moet uitvoeren of als elektricien werkt: er zijn veel situaties waarbij het gebruik van een voltstick aan te raden is. Je kiest hiermee niet alleen voor een betrouwbaar, maar ook voor een gemakkelijk te gebruiken stuk gereedschap waarmee je snelle resultaten boekt.