Spanningzoekers

Onze zienswijze is al jarenlang ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’: en daar houden we ons aan, want we vinden het belangrijk om ervoor te zorgen dat onze klanten de beste resultaten behalen. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional: iedereen heeft baat bij het gebruik van goed gereedschap. Ben je op zoek naar een goede spanningzoeker? Op deze pagina vind je het complete assortiment van spanningzoekers, maar lees je ook alles over de werking en ontdek je Burghouwt’s keuze in de beste spanningzoeker.

Lees meer

Wat is een spanningzoeker?

Een spanningzoeker is een stuk gereedschap waarmee het mogelijk is om elektrische spanning te meten. Het gereedschap zorgt ervoor dat je snel weet of een bepaald punt onder spanning staat of niet. Een spanningzoeker lijkt qua uiterlijk veel op een schroevendraaier. De handgreep is doorzichtig en voorzien van een klein lampje en weerstand voor de belemmering van elektrische stroom. Aan het uiteinde zit een metalen contactplaatje dat je gebruikt om een bepaald onderdeel te controleren op spanning. Er zijn verschillende soorten spanningzoekers verkrijgbaar.

De werking van een spanningzoeker

Een spanningzoeker werkt als volgt: wanneer het metalen gedeelte aan de voorzijde contact maakt met elektrische spanning, dan zal het licht in de spanningzoeker knipperen. Op deze manier weet je of je te maken hebt met spanning. Werkt een televisie of laptop niet? Dan kan het zijn dat er sprake is van een onderbreking in de elektrische spanning naar het apparaat. Een spanningzoeker spoort deze onderbreking op: daarna kun je dit probleem verhelpen.

Welke spanningzoeker jij kiest is vooral afhankelijk van de kwaliteit waar je naar zoekt en de veelzijdigheid van het gereedschap. Kijk onder andere naar de capaciteit van de spanningzoeker, dit loopt meestal tot 250V. Ook is het belangrijk om naar de omvang te kijken. Een te kleine spanningzoeker ligt niet altijd even prettig in de hand.

Burghouwt’s keuze in de beste spanningzoeker

Burghouwt kiest voor Bahco en FELO als beste merken voor een spanningzoeker. Het merk Bahco is niet voor niets een van de bekende namen op het gebied van handgereedschap. En ook op het gebied van spanningzoekers heeft dit merk meerdere opties, verkrijgbaar in het Burghouwt assortiment. Bij de spanningzoekers van Bahco is niet alleen aandacht besteedt aan de kwaliteit, maar ook aan de gebruiksvriendelijkheid. Zo zijn de spanningzoekers van dit merk gemaakt van hoge kwaliteit staal en hebben ze een kunststof bescherming tot aan de punt. FELO biedt gereedschap in een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, ook als het gaat om een spanningzoeker. Bahco en FELO zijn om deze redenen Burghouwt’s keuze in de beste spanningzoeker.