Multimeters

Het beste elektra gereedschap nodig? Het is in dit geval zeker aan te raden om te kijken in het assortiment van Burghouwt. Hier vind je niet alleen kwalitatief gereedschap, maar lees je ook hoe je de beste producten aanschaft. Op deze pagina vind je het aanbod van multimeters. Met dit gereedschap is het mogelijk om tal van metingen uit te voeren. Bij Burghouwt staan kwaliteit en verstandig bouwen hoog in het vaandel: we bieden dan ook alleen de beste producten, zodat jij jouw klus goed kunt uitvoeren.

Lees meer

Wat is een multimeter?

Een multimeter, ook wel een universeelmeters genoemd, is een meetinstrument dat je gebruikt voor het meten van onder andere spanning, stroomsterkte en weerstand. Wat je mogelijkheden met een multimeter zijn, is afhankelijk van het exemplaar dat je kiest. Er zijn ook multimeters waarmee je temperatuur, capaciteit en zelfinductie kunt meten. Een multimeter is in ieder geval voorzien van de volgende standaardfuncties:

  • Spanning meten: de multimeter laat de spanning in volt zien op het scherm.
  • Weerstand meten: de waarde van de interne weerstand van een schakeling wordt gemeten.
  • Doorlaatspanning: dit laat zien hoeveel spanning in volt er nodig is om een diode stroom te laten geleiden. Een diode is een elektronisch onderdeel dat elektrische stroom in een richting geleid.
  • Versterking transistor meten: de stand wordt gebruikt voor het maken van versterkende schakelingen.

De voordelen van multimeters op een rij

Een belangrijk voordeel van een multimeter is dat dit gereedschap het goed mogelijk maakt om snel een meting uit te voeren. Vooral wanneer je kiest voor een digitale multimeter lees je heel gemakkelijk de waardevolle informatie af. Dit maakt het mogelijk om snel te werken en de juiste beslissingen te maken. Een multimeter zorgt voor meer veiligheid, maar ook voor mogelijkheden in het uitvoeren van een klus.

Multimeter nodig? Zo kies je de beste

Wanneer je regelmatig aan de slag gaat met elektriciteit is het zeker aan te raden om een multimeter aan te schaffen. Voordat je een aankoop doet is het belangrijk om op een aantal zaken te letten.

  • Functies: kijk goed naar de functies waar de multimeter van is voorzien. De standaardfuncties staan er in ieder geval op, maar je kunt ook zoeken naar multimeters met uitgebreide functies zoals temperatuur of capaciteit meten.
  • Extra eigenschappen: is een multimeter voorzien van een USB-koppeling of wordt deze geleverd met extra accessoires? Bepaal wat jij belangrijk vind in een multimeter.
  • Gebruiksgemak: een multimeter moet makkelijk in gebruik zijn en niet te ingewikkeld werken. Op deze manier zorgt deze tool niet voor extra gemak.