Elektra Gereedschap

Wanneer je aan de slag gaat met elektriciteit is het belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan. Veiligheid speelt hierbij een belangrijke rol en daar hechten we bij Burghouwt veel waarde aan. Je kunt bij ons dan ook altijd terecht voor goed elektra gereedschap, zodat je de beste producten kunt zoeken waarmee je verstandig kunt werken. Hier vind je een overzicht van alle elektra gereedschap in het assortiment van Burghouwt. Zo weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit, maar kun je ook meer informatie lezen voor het kiezen van het beste gereedschap.

Lees meer

Wat valt er onder elektra gereedschap?

  • Spanningzoekers: je gebruikt dit type gereedschap om een elektrische spanning op te sporen. Het is een makkelijk en handig middel voor het vaststellen van aanwezige wisselspanning tussen 110 en 240 volt.
  • Voltsticks: een voltstick is een tools waarmee het makkelijk is om te controleren of een kabel of wandcontactdoos onder spanning staat. Het heeft hiermee dezelfde werking als een spanningzoeker.
  • Trekveren/buigveren: trek- en buigveren worden gebruikt om bochten te maken in kunststof of zachtkoperen buizen. Een buigveer kan buigen zonder dat er sprake is van een knik. Een trekveer wordt gebruikt voor het aanbrengen van installatiedraad in installatiebuizen.
  • Multimeters: een elektrisch meetinstrument voor het meten van spanning, stroomsterkte of weerstand. De meting staat meteen op de multimeter aangegeven en werkt daardoor zeer snel.

Alles over het gebruik van elektra gereedschap

Het gebruik van elektra gereedschap is vooral aan te raden wanneer je aan de slag gaat met elektriciteit. Wellicht wil je een stopcontact verwijderen: in dit geval is het slim om eerst te controleren of er spanning op staat, zodat je een stroomschok kunt voorkomen. Het is dan ook vooral gereedschap dat voor extra veiligheid zorgt. Zodra je hier gebruik van maakt, kun je snel je conclusies trekken en op basis hiervan actie ondernemen.

Hoe kies je het beste elektra gereedschap?

Het beste gereedschap kiezen doe je op basis van de klus die je gaat uitvoeren. Wil je snel controleren of ergens spanning op staat, dan is het gebruik van een voltstick of spanningzoeker aan te raden. Voor de wat meer uitgebreidere metingen kun je het beste kiezen voor een multimeter. Voor het aanbrengen van installatiedraad heb je baat bij het gebruik van trek- en/of buigveren. Bij Burghouwt vind je een uitgebreid aanbod van elektra gereedschap, waardoor het meteen mogelijk is om te vinden wat je zoekt. Bekijk zelf je mogelijkheden in de webshop.