Pendrijvers

De kwaliteit van jouw gereedschap is belangrijker dan je denkt. Je zorgt er niet alleen voor dat je jouw klus beter kunt uitvoeren, maar ook dat je verzekerd bent van een beter resultaat. Bij Burghouwt zetten we ons maximaal in voor verstandig bouwen. Dit doen we niet alleen door het geven van advies, maar ook door het aanbieden van alleen kwalitatief gereedschap. Dit is ook terug te zien in ons aanbod van pendrijvers. Wanneer gebruik je deze tool en wat is Burghouwt’s keuze in de beste pendrijver? Dat lees je hier.

Lees meer

De toepassing van pendrijvers

De pendrijver, ook wel doorslag genoemd, is een gereedschap dat je gebruikt voor het (de)monteren van pennen. Pendrijvers bestaan uit een stalen pen met een vlakke punt. De pendrijver is daardoor zeer geschikt voor het verwijderen van onder andere stiften en scharnierpennen. Dankzij het gebruik van een pendrijver zullen deze bij het uitdrijven niet vastlopen in het gat.

Een pendrijver is niet hetzelfde als een drevel of een centerpunt. Het verschil met een drevel is dat er bij pendrijvers sprake is van een vlakke punt, terwijl dit bij de drevel om een holle punt gaat. Het verschil met de centerpunt is ook de punt: deze is bij de centerpunt scherp en hard.

Burghouwt’s keuze in de beste pendrijver

Burghouwt kiest voor Gedore als beste merk pendrijver. Het merk is al jaren een toonaangevende naam op het gebied van handgereedschap. Je kunt hier terecht voor professionele gereedschappen. Je kunt in de eerste plaats losse pendrijvers van het merk aanschaffen, maar je bent ook in staat om een compleet set te kiezen met meerdere soorten pendrijvers. Hiermee ben je altijd verzekerd van de juiste pendrijver voor je klus. De kwaliteit van Gedore pendrijvers is hoog: alle pennen zijn gemaakt van lucht gehard chroomstaal.

Hoe kies je de beste pendrijver voor jouw klus?

De beste pendrijver kiezen voor je klus: hoe kun je dit het beste doen? Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten, deze aandachtspunten vind je onderstaand:

  • Toepassing: bepaal van tevoren wat de klus is die je gaat uitvoeren met de pendrijver. Voor het verzinken van spijkers kun je deze tool niet gebruiken, je hebt dan meer aan een drijver of drevel.
  • Gebruiksgemak: een losse pendrijver kopen is mogelijk, maar je kunt er ook voor kiezen om een set aan te schaffen met meerdere soorten pendrijvers. Op deze manier heb je altijd de gewenste pendrijver bij de hand.
  • Kwaliteit: let goed op de kwaliteit van de pendrijver. De pendrijvers van Gedore zijn gemaakt van gehard staal en bieden daardoor veel stevigheid en een lange levensduur.