Drevels

Ben je op zoek naar goed gereedschap om een spijker te laten verzinken in hout? Dan is het zeker aan te raden om op deze pagina te kijken: hier vind je alle drevels in het assortiment van Burghouwt. We bieden alleen de beste producten aan en daarom kun je bij ons terecht voor topkwaliteit drevels waarmee je de beste resultaten behaalt. Bekijk hier niet alleen alle soorten drevels, maar ook Burghouwt’s keuze in de beste drevel die je kunt aanschaffen. Zo maak je altijd de juiste keuze en is het nog makkelijker om je klus goed uit te voeren.

Lees meer

Alles over de werking van drevels

Een drevel is een stalen pen die is voorzien van een holle punt. Deze punt maakt het mogelijk om spijkers in het hout te verzinken. Door een spijker in hout te verzinken en daar overheen een vulmiddel aan te brengen, is er niets meer te zien van de spijkerverbinding en kies je voor een mooie en strakke afwerking. Een drevel lijkt in eerste instantie veel op een doorslag, een ander type gereedschap. Een belangrijk verschil is echter dat de drevel een holle punt heeft, waar de doorslag een vlakke punt heeft. Een voordeel van de holle punt is dat de spijker niet wegschiet wanneer je met een hamer op de drevel slaat. Zo voorkom je ook dat het werkstuk waar je mee bezig bent niet beschadigt.

Burghouwt’s keuze in de beste drevel

Burghouwt kiest voor Stanley als beste merk drevel. Het merk is al jarenlang de fabrikant voor ijzerwaren. Waar het bedrijf begon met toepassingen voor grendels en deuren, is het assortiment inmiddels zeer uitgebreid en kun je hier tal van professionele handgereedschappen vinden. De drevels van Stanley zijn gemaakt van gehard en getemperd staal en bieden daarmee de ultieme kwaliteit. Verder is de Stanley drevel voorzien van een gekarteld handvat voor makkelijke grip. Je kiest met Stanley dan ook voor gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit : dit is de reden dat het merk Burghouwt’s keuze is voor de beste drevel.

Zo kies je de beste drevel voor jouw klus

De beste drevel kiezen voor jouw klus doe je vooral aan de hand van de klus die jij gaat uitvoeren. Het is belangrijk om een drevel te kiezen die perfect aansluit en daarom is het slim om naar de volgende zaken te kijken:

  • Afmetingen: de holle punt van de drevel is niet voor iedere soort spijker geschikt. Deze moet dan ook altijd goed passen, het is daarom belangrijk om de afmeting te controleren, zodat je zeker weet dat je de goede keuze maakt.
  • Comfort: het is wel zo prettig als je de drevel makkelijk vast kunt houden. Ga daarom op zoek naar een drevel met een aangenaam handvat, zoals de Stanley drevel in het Burghouwt assortiment.