Drijvers

Bij Burghouwt vind je alles wat je nodig hebt voor het correct uitvoeren van iedere klus. Wat je ook gaat doen en welke producten je ook nodig hebt: hier ben je verzekerd van een compleet assortiment voor de professionele vakman en de doe-het-zelver. Burghouwt staat voor kwaliteit en dat zie je ook terug in het assortiment drijvers. Hier ben je verzekerd van een ruim aanbod van drijvers, drevels en kun je daarnaast ook tal van andere producten vinden. Bekijk zelf het assortiment, maar lees ook alles over de werking van drijvers en welke toepassingen dit product heeft.

Lees meer

Wat zijn drijvers?

Een drijver of drevel is een stalen pen met een holle of vlakke punt. Het is met een drevel mogelijk om een spijker in hout te verzinken. Een drijver lijkt veel op een doorslag, maar het verschil is dat een drijver een vlakke punt heeft in plaats van een holle punt. De holle punt voorkomt dat deze wegschiet wanneer je er met een hamer op slaat. Zo voorkom je dus dat je een werkstuk beschadigd. Een drijver is verkrijgbaar in diverse maten: het is belangrijk dat de holle punt dezelfde grootte heeft als het oppervlak van de nagelkop die in het hout verzinkt moet worden.

Het toepassingsgebied van drijvers

Drijvers c.q. drevels hebben verschillende toepassingen. Je kunt dit gebruiken voor het creëren van mooie verbindingen in hout. De drevel zorgt ervoor dat de spijker iets in het hout verzinkt. In houtbewerking komt het gebruik van drevels regelmatig voor. De ruimte boven de kop van de spijker kun je dan met een speciaal vulmiddel stoppen, zodat de spijkerverbinding niet meer zichtbaar is.

Welke mogelijkheden heb je in de webshop?

Op het gebied van drijvers kun je in de Burghouwt webshop verschillende producten vinden die je mogelijk nodig hebt. Onderstaand vind je een overzicht van het complete aanbod in de categorie drijvers:

  • Drevel: Een drevel is een tool waarmee je een spijker in hout verzinkt. Er zijn verschillende soorten drevels verkrijgbaar.
  • Pendrijvers: een pendrijver is een doorslag dat is voorzien van een cilindrische pen. Een pendrijver heeft een vlakke punt en is niet voorzien van een holle punt, zoals dit wel het geval is bij een drevel.
  • Centerpunten: een centerpunt is een stalen pen met een harde, scherpe punt. De punt wordt gebruikt voor het maken van putjes in metaal of kunststof.