Tappen

Met de slogan ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ richt Burghouwt zich op het geven van goed advies en het aanbieden van de beste producten. Want met een goede basis van juiste informatie en goed gereedschap ben je veel beter in staat om een goede keuze te maken. Dit komt ook terug in het assortiment van tappen voor draadsnijgereedschap. Bij het maken van een keuze is het belangrijk om te weten wat je mogelijkheden zijn en hoe je voor de beste tappen kiest. Bekijk hier ook Burghouwt’s keuze in de beste tap.

Lees meer

Hoe gebruik je tappen?

Een tap, ook wel een draadtap genoemd, is een stuk gereedschap dat eruitziet als een schroef. Je gebruikt een tap voor het maken van een inwendig schroefdraad. Je snijdt een schroefdraad in een geboord gat; dit proces wordt ook wel tappen genoemd. Een tap is gemaakt van staal en bestaat uit een rij van geslepen snijtandjes. Op deze manier is het mogelijk om een materiaal te verspanen. Het tappen van schroefdraad is zowel handmatig als machinaal mogelijk.

  • Handtappen: dit zijn tappen die je gebruikt voor handmatig tappen. Er is vaak sprake van een set van drie tappen: een voorsnijder, middensnijder en nasnijder. Je gebruikt een wringijzer voor het ronddraaien van de tap. De tap moet haaks in het werkstuk geplaatst worden om een scheve verbinding te voorkomen.
  • Machinetappen: de speciale tappen worden geplaatst in een tapmachine of stationaire boormachine. Je kunt deze zowel links- als rechtsom draaien.Er wordt gebruik gemaakt van een enkele tap. De tap moet haaks in het werkstuk worden gedraaid. Ook heb je hiervoor altijd snijolie nodig.

Burghouwt’s keuze in de beste tappen

Burghouwt heeft verschillende topmerken in het assortiment. Of je nu een handtap of mechanische tap nodig hebt: dit vind je allemaal terug in het assortiment van Burghouwt. Een voordeel hiervan is dat Burghouwt een ruim aanbod heeft, waardoor je altijd vindt wat je nodig hebt. Daarnaast zijn de tappen gemaakt van goede kwaliteit snelstaal en kun je ze ook eenvoudig in sets bestellen. Een goede prijs-kwaliteitverhouding is de belangrijkste reden voor Burghouwt’s keuze in de verschillende merken.

Welke tap heb jij nodig?

Welke tap jij nodig hebt is afhankelijk van hoe jij wilt gaan tappen. Dit kan handmatig, maar ook met een speciale tapmachine. Wanneer je een tapmachine hebt kies je dan ook voor de machinetap. Daarnaast zijn er verschillende soorten tappen: met een rechte spaanschroef, een gespiraliseerde punttap, een spiraal fuse tap en een roltap. Bepaal eerst wat voor soort schroefdraad je wilt maken en baseer op basis daarvan het type tap voor de klus. Vragen? Bij Burghouwt helpen we je graag verder.