Snijplaten en Wringijzers

Goed gereedschap gebruiken brengt heel wat voordelen met zich mee. Je voert de werkzaamheden niet alleen sneller en beter uit, maar je bent ook nog eens bezig met verstandig klussen. ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ is dan ook niet voor niets onze slogan. Wij helpen jou graag met het maken van de beste beslissingen op het gebied van gereedschap. Ben je op zoek naar goede snijplaten en wringijzers voor je draadsnijgereedschap? Hier vind je het complete assortiment en lees je wat Burghouwt’s keuze is voor de beste snijplaten en wringijzers.

Lees meer

Alles over het gebruik van snijplaten en wringijzers

Snijplaten en wringijzer zijn onmisbare tools voor het gebruik van draadsnijgereedschap. Dit gereedschap gebruik je voor het maken van schroefdraad. Meer weten over de werking van de verschillende soorten draadsnijgereedschap? Hier vind je een duidelijk overzicht:

  • Snijplaat: is een stuk gereedschap dat je gebruikt voor het handmatig snijden van uitwendig schroefdraad. Als je handmatig schroefdraad gaat maken gebruik je hiervoor een snijplaat. Dit is een tool dat bestaat uit een snijraam met daarin een snijblok dat is vastgemaakt met klemschroeven. Een snijplaat is gemaakt van staal en is voorzien van snijtandjes voor de verspaning van het te snijden materiaal.
  • Wringijzer: een wringijzer is een stuk gereedschap dat je gebruikt voor het handmatig aanbrengen van schroefdraad in een geboord gat. Je kunt hiermee ook een ruimer hanteren, voor het verkrijgen van een goede passing in het boorgat. Een handtap en ruimer hebben een schacht met vierkante kop aan het uiteinde: hier past het wringijzer op.

Aandachtspunten bij je aankoop

Voordat je een aankoop doet voor draadsnijgereedschap is het aan te raden om op een aantal zaken te letten. Zo is het in de eerste plaats belangrijk om te weten dat je een snijplaat en wringijzer alleen nodig hebt als je handmatig gaat tappen. Ga je machinetappen? Dan heb je deze tools niet nodig. Verder zijn er verschillende soorten wringijzers: wat je nodig hebt is afhankelijk van de klus die je gaat uitvoeren.

Burghouwt’s keuze in de beste snijplaten en wringijzers

Burghouwt heeft verschillende topmerken van snijplaten en wringijzers. En ook wanneer je op zoek bent naar goed gereedschap voor handmatig tappen kun je in de webshop de beste producten vinden.