Snijplaathouders

Goed tapgereedschap maakt het een stuk makkelijker om handmatig of machinaal schroefdraad te creëren. Een van de producten die je hiervoor nodig hebt is een snijplaathouder. Met goed gereedschap ben jij in staat om je klus optimaal uit te voeren. Bij Burghouwt staan we voor je klaar om je te helpen met het maken van de beste keuze. Zo bieden we niet alleen het beste gereedschap, maar ook goede informatie om zo een goed overwogen keuze te maken. Bekijk hier het complete aanbod van snijplaathouders en lees wat Burghouwt’s keuze is voor de beste snijplaathouder.

Lees meer

Wat is een snijplaathouder?

Een snijplaathouder is een stuk gereedschap dat je gebruikt voor het aanbrengen van een snijblok. Met elkaar is er sprake van een verbinding dat je gebruikt voor het handmatig snijden van uitwendig schroefdraad. Er zijn diverse manieren waarop schroefdraad gesneden kan worden. Is er sprake van een uitwendige schroefdraad? Dan heb je een snijplaathouder en een blok nodig waarmee je dit voor elkaar kunt krijgen.

De werking van een snijplaathouder

Een snijplaathouder vormt een belangrijk onderdeel van draadsnijgereedschap. Wanneer je buitenschroefdraad gaat maken, heb je een snij-ijzer nodig. Dit bestaat uit een snijplaathouder, ook wel snijraam genoemd. Hierin wordt een snijblok met klemschroeven vastgemaakt. Een snijplaat is gemaakt van snelstaal en is voorzien van geslepen snijtandjes. Deze tandjes zorgen ervoor dat je materiaal goed kunt verspanen. Ga je machinetappen? Dan heb je geen snijplaathouder nodig. Bekijk van tevoren goed wat de klus is die je gaat uitvoeren en baseer op basis daarvan het materiaal dat je hiervoor nodig hebt.