Draadsnijgereedschap

Iedere klus vraagt om goed gereedschap. Op deze manier ben je verzekerd van een goede uitvoering, maar ben je ook in staat om verstandig te bouwen en te klussen. Bij Burghouwt hechten we dan ook veel waarde aan verstandig bouwen. We helpen je graag met het maken van de beste keuzes voor jouw klus. Ben je op zoek naar goed draadsnijgereedschap? Op deze pagina vind je het complete aanbod van alle producten die onder deze categorie vallen. Ook laten we je graag kennismaken met Burghouwt’s keuze in het beste draadsnijgereedschap. Met deze informatie kun jij de beste keuzes maken voor jouw klus.

Lees meer

Wat is draadsnijgereedschap?

Draadsnijgereedschap is speciaal gereedschap dat je onder andere gebruikt voor het maken van schroefdraad. Dit gereedschap maakt het mogelijk om metaal weg te snijden, waardoor er een spiraalvormige en regelmatige groef ontstaat, ook wel schroefdraad genoemd. Een voordeel van goed draadsnijgereedschap is dat je hiermee zeer nauwkeurig en snel kunt werken. Je maakt gebruik van diverse tools voor het goed uitvoeren van je klus.

De verschillende soorten draadsnijgereedschap

Bij draadsnijgereedschap kun je denken aan meerdere soorten gereedschap, waaronder tappen, snijplaten en bijbehorend gereedschap. Onderstaand vind je een overzicht van de verschillende soorten draadsnijgereedschap in het Burghouwt assortiment:

  • Tappen: een tap is een schroefvormig gereedschap waarmee het mogelijk is om inwendig schroefdraad te maken. Je kunt onder andere kiezen voor handtappen, maar ook machinetappen. Deze zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.
  • Snijplaten: om uitwendig schroefdraad te maken met draadsnijgereedschap maak je gebruik van een snijplaat, welke je in een daarvoor gemaakt snijraam plaatst.
  • Accessoires: onder accessoires voor draadsnijgereedschap vallen niet alleen kant-en-klare sets met tappen, maar ook losse producten zoals snijplaathouders.

Burghouwt’s keuze in het beste draadsnijgereedschap

Burghouwt kiest voor Exact als beste merk voor draadsnijgereedschap. De keuze is gebaseerd op het feit dat de kwaliteit van de Exact producten zeer goed zijn. De prijs-kwaliteitverhouding is daarnaast ook goed, waardoor je zeker weet dat je lang gebruik kunt maken van je aankopen. Het assortiment van dit merk is uitgebreid: of je nu op zoek bent naar een handtap, een machinetap of een snijplaat, je vindt dit allemaal bij Burghouwt.

Zo maak je de beste keuze in je klus

De beste keuze maken voor je klus is afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Ga je gebruik maken van een handtap of kies je voor een machinetap? De manier waarop jij schroefdraad gaat tappen is bepalend voor de keuze die je maakt. Beide mogelijkheden brengen voordelen met zich mee. Bij Burghouwt vind je daarnaast ook verschillende soorten tappen en complete sets. Bepaal wat je nodig hebt en ontdek wat je mogelijkheden zijn: dit kan allemaal bij Burghouwt.