Scharnierpenlichters

Verstandig bouwen staat bij Burghouwt hoog in het vaandel. Je vindt hier dan ook alleen maar kwalitatief gereedschap waarmee het altijd mogelijk is om een klus snel en vakkundig te klaren. Hier vind je topkwaliteit gereedschap voor de professional en de doe-het-zelver. Ben je op zoek naar een goede en snelle manier om een pen uit een scharnier te verwijderen? Bekijk hier dan het aanbod van scharnierpenlichters. Kies voor gemak, snelheid en nauwkeurigheid: verstandig bouwen doe je samen met Burghouwt.

Lees meer

Scharnierpenlichters: de werking

Een scharnierpenlichter is een handig stuk gereedschap dat het mogelijk maakt om pennen uit scharnieren te verwijderen, zonder dat je hierbij een raam, kozijn of deur beschadigd. Het is dan ook een onmisbare tool voor iedere vakman, zowel doe-het-zelver als professional. Er zijn meerdere soorten scharnierpenlichters verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een beugelmodel, waarmee je gemakkelijk de pen uit het scharnier kunt lichten. Je kunt ook kiezen voor een scharnierpenlichter in de vorm van een pin. Deze gebruik je in combinatie met een hamer. Met de scharnierpenlichter houdt je de pen van het scharnier vast, terwijl je met de hamer aan de onderzijde van de scharnier slaat. Zo komt de pen omhoog en kun je deze eenvoudig met je scharnierpenlichter pakken.

Toegevoegde waarde van scharnierpenlichters

Waarom is het gebruik van een scharnierpenlichter aan te raden? Een scharnierpenlichter brengt verschillende voordelen met zich mee. Hier vind je de belangrijkste voordelen op een rij:

  • Snel werken: een scharnierpenlichter zorgt ervoor dat je zonder al te veel moeite een pen uit een scharnier kunt lichten. De klus is veel sneller geklaard en daardoor profiteer je ook van tijdbesparing.
  • Geen beschadigingen: met het gebruik van een goede scharnierpenlichter voorkom je beschadigingen aan kozijnen, ramen en deuren tijdens het verwijderen van de scharnieren.
  • Nauwkeurigheid: een scharnierpenlichter maakt het mogelijk om zeer nauwkeurig te werken. Deze kleine tool is de oplossing om snel en vakkundig te werk te gaan.

Zo maak je de beste keuze

De beste keuze in een goede scharnierpenlichter maken? Het aanschaffen van een scharnierpenlichter is al een goede keuze op zich. Om te bepalen welk type scharnierpenlichter voor jou het beste is, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Een beugelmodel zorgt voor nog meer gemak, terwijl een pin weer wat budgetvriendelijker is. Je hebt dan nog wel een hamer nodig om dit gereedschap te kunnen gebruiken. Wat je ook zoekt: je vindt het bij Burghouwt.