Gevelklemmen

Een klus makkelijker maken: dat is een belangrijk doel van Burghouwt. Daarom vind je bij ons alleen het beste en meest geavanceerde gereedschap om je klus zo gemakkelijk mogelijk te maken. Onder andere het aanschaffen van een gevelklem kan hier aan bijdragen: dit gereedschap is een ideale tool voor gevelrenovaties. We staan voor verstandig bouwen en bieden dan ook alleen topkwaliteit gevelklemmen. Bekijk hier het aanbod en ontdek ook wat Burghouwt’s keuze is voor de beste gevelklem.

Lees meer

De toepassing van een gevelklem

Een gevelklem wordt gebruikt bij het uitvoeren van gevelrenovaties. Een gevelklem, ook wel een gevelklauw genoemd, is een handige tool waarmee je verzakkingen en scheuren voorkomt. Je gebruikt een gevelklem voor het inklemmen van metsellagen. Er worden verschillende lagen steen op elkaar gedrukt, zo ontstaat er een latei, een sterke draagconstructie. Een groot voordeel van de gevelklem is dat je niet alleen sneller, maar ook schoner en lichter werkt. Met dit gereedschap hoef je maar een rechte voeg opnieuw aan te brengen. Je hoeft daarnaast ook geen stempel meer te gebruiken voor onder andere het vervangen van kozijnen. Voor de meeste gevelklemmen is het mogelijk om tot 700 mm aan metsellagen te klemmen.

Gevelklemmen aanschaffen: aandachtspunten

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van goede gevelklemmen? Je kunt onder andere de volgende aandachtspunten meenemen in het maken van een keuze:

  • Capaciteit: bekijk hoeveel bakstenen je kunt inklemmen met de gevelklem. Dit kan om 5 metsellagen (500 mm) gaan, maar ook om 7 lagen (700 mm). Wat je precies nodig hebt is afhankelijk van de klus die je uitvoert.
  • Materiaal: een goede gevelklem is gemaakt van verzinkt staal of een ander sterk materiaal dat ervoor zorgt dat de klem optimaal werkt en voor voldoende stevigheid zorgt.

Burghouwt’s keuze in de beste gevelklem

Burghouwt kiest voor Gebr. Bodegraven als beste merk gevelklemmen. De gevelklem van dit merk is in alles een verbetering op de schroefstempels. De klem is gemaakt van verzinkt staal en biedt de mogelijkheid om 7 metsellagen vast te klemmen. Op deze manier kies je niet alleen voor snelheid, maar ook voor stevigheid en nauwkeurigheid. Je werkt ook veel lichter en schoner met het gebruik van de gevelklem van Gebr. Bodegraven. De kwaliteit en de voordelen van de Gebr. Bodegraven gevelklem zijn dan ook de redenen dat dit merk Burghouwt’s keuze is voor de beste gevelklem.