Koevoeten

Er zijn volop manieren waarop je materialen kunt openbreken. Een van de onmisbare gereedschappen in dit geval is de koevoet. Burghouwt heeft dan ook alleen de beste koevoeten in het assortiment, welke je op deze pagina kunt bekijken. Je bepaalt zo zelf wat voor jou de beste keuze is, maar je kunt ook meer informatie lezen over de toepassing en de voordelen van koevoeten. Ook ontdek je hier Burghouwt’s keuze in de beste koevoet van dit moment.

Lees meer

De toepassing van koevoeten

Een koevoet is een bekend stuk gereedschap dat ook wel bekend staat als een breekijzer. Het is een langwerpig gereedschap dat je gebruikt voor het openbreken van materialen of objecten. Een koevoet heeft zijn naam te danken aan de voorzijde van het gereedschap, dat uitloopt in een splitsing. Deze splitsing heeft veel weg van de poot van een koe. De koevoet werkt met een hefboom techniek. De voet plaats je tussen twee zaken, op het andere uiteinde van het gereedschap oefen je vervolgens kracht uit. Op deze manier kun je wrikken om twee objecten uit elkaar te krijgen. Het is ook mogelijk om een opening te creëren met een koevoet.

Koevoeten hebben als belangrijkste voordeel dat ze zeer veelzijdig zijn. Je kunt ze gebruiken voor het losmaken van zware objecten, zonder dat dit je veel kracht in je rug kost. Er zijn maar weinig materialen waar de koevoet niet voor gebruikt kan worden: het is zelfs in te zetten voor het uit elkaar halen van zware tegels. Het uiteinde met de splitsing kun je daarnaast ook gebruiken voor het verwijderen van grote spijkers uit diverse objecten.

Burghouwt’s keuze in de beste koevoet

Burghouwt kiest voor Stanley als beste merk koevoet. Het merk staat al jarenlang aan de top van handgereedschap. De koevoet van dit merk brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo is de koevoet in de eerste plaats voorzien van een handige klauw, maar ook van een beitel. Hiermee is de koevoet dus zeer breed inzetbaar. Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit is de koevoet van Stanley dan ook Burghouwt’s keuze.

Hoe kies je de juiste koevoet?

De juiste koevoet kiezen doe je op basis van de klus die je gaat uitvoeren. Een koevoet is altijd handig om in de schuur te hebben staan: hiermee kun je allerlei zaken openbreken en openingen maken in materialen. Er zijn verschillende soorten koevoeten en het is aan jou om te bepalen wat voor jou de beste keuze is. Je kunt letten op de volgende zaken:

  • Uitvoering: een koevoet is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Zo heeft de Stanley koevoet ook een grote beitel aan de andere zijde. Dit kan een handige extra zijn waar je optimaal gebruik van kunt maken.
  • Lengte: voor sommige klussen is een kortere koevoet van 25 cm een aanrader en in andere gevallen is een langer exemplaar van een meter een goede keuze. Kijk goed naar de maat van de koevoet voordat je en keuze maakt.