Breekijzers en Koevoeten

Er zijn heel veel soorten gereedschap die onmisbaar zijn bij verschillende klussen. Onder andere breekijzers en koevoeten kunnen precies de tools zijn die jij nodig hebt om een klus goed uit te voeren. Op deze pagina bekijk je heel gemakkelijk en snel alle breekijzers en koevoeten in het assortiment van Burghouwt. Hier lees je ook alles over het gebruik van dit gereedschap en ontdek je de manieren om de beste keuzes te maken in het vinden van een kwalitatieve breekijzer of koevoet. Van kwaliteit ben je in ieder geval overtuigd, want bij Burghouwt bieden we alleen de beste producten aan van topmerken.

Lees meer

Het gebruik van breekijzers en koevoeten

Een breekijzer en koevoet zijn vrijwel hetzelfde en hebben dan ook dezelfde werking. Het is een langwerpig gereedschap dat vooral wordt gebruikt voor het openbreken van objecten of materialen. Het gereedschap loopt aan de voorzijde in een bocht dat uitloopt in een splitsing, lijkend op de poot van een koe. Hier komt de naam koevoet vandaan. Een breekijzer/koevoet werkt met een hefboom techniek. De voet plaats je tussen twee zaken, op het andere uiteinde van het gereedschap oefen je vervolgens kracht uit. Op deze manier kun je wrikken om twee objecten uit elkaar te krijgen. Het is ook mogelijk om een opening te creëren met een koevoet/breekijzer.

De voordelen van dit gereedschap

Breekijzers en koevoeten hebben als belangrijkste voordeel dat ze zeer veelzijdig zijn. Je kunt ze gebruiken voor het losmaken van zware objecten, zonder dat dit je veel kracht in je rug kost. Er zijn maar weinig materialen waar de breekijzer of koevoet niet voor gebruikt kan worden: het is zelfs in te zetten voor het uit elkaar halen van zware tegels. Het uiteinde met de splitsing kun je daarnaast ook gebruiken voor het verwijderen van grote spijkers uit diverse objecten. Het heeft hiermee dezelfde functie als een klauwhamer. Daarnaast zijn koevoeten/breekijzers verkrijgbaar in diverse uitvoeringen: zo kun je altijd een formaat vinden die aan jouw wensen voldoet.

Het beste breekijzer of koevoet kiezen

Hoe schaf je de beste breekijzer of koevoet aan? Het is eerst belangrijk om te bepalen welke klus je gaat uitvoeren. Wil je alleen een spijker uit een voorwerp halen, dan is een klauwhamer mogelijk ook voldoende. Wil je de koevoet of het breekijzer alleen gebruiken voor sloopwerkzaamheden? Dan is een sloopbeitel wellicht een betere keuze. Een koevoet of breekijzer is de beste keuze in het openbreken van diverse materialen en objecten, zonder dat je daar teveel kracht bij hoeft te gebruiken. Bepaal eerst een duidelijk doel voordat je een stuk gereedschap aanschaft.