Puntbeitels

Een klus goed uitvoeren begint niet alleen met goede voorbereiding, maar ook met het aanschaffen van kwalitatief gereedschap. En daar helpen we je graag bij. Burghouwt heeft al jarenlang de slogan ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’. We willen er dan ook voor zorgen dat jij aan de slag gaat met de juiste producten, zodat je een beter resultaat neer kunt zetten waar je lange tijd van gaat profiteren. Voor zowel doe-het-zelvers als professionele vakmannen heeft Burghouwt een ruim assortiment, dat zie je onder andere terug in ons aanbod van puntbeitels. Bekijk hier de werking van een puntbeitel en lees de tips voor het aanschaffen van de beste puntbeitel.

Lees meer

Hoe werkt een puntbeitel?

Een puntbeitel werkt als volgt. Zoals de naam doet vermoeden gaat het hier om een beitel die uitloopt in een scherpe punt. Hiermee is het mogelijk om tegels, beton, baksteen of natuursteen weg te hakken, maar ook om te breken of te klieven. Je kunt dit type beitel ook gebruiken om een bepaalde vorm in steen te hakken. Een puntbeitel heeft verschillende uitvoeringen: wat jij nodig hebt is afhankelijk van de klus die je gaat uitvoeren.

De juiste puntbeitel kiezen doe je met deze tips

  • Bepaal de klus: een puntbeitel is geschikt voor tal van renovatieklussen en sloopwerkzaamheden, maar er zijn ook gevallen waarbij je beter kiest voor een koudbeitel, bijvoorbeeld voor de grovere sloopwerkzaamheden.
  • Puntbreedte: kijk goed naar de puntbreedte van de puntbeitel. Hoe dikker de punt, hoe beter de beitel geschikt is voor snel hak- en breekwerk. Een fijne punt is juist weer ideaal voor het nauwkeurige werk.
  • Uitvoering: je kunt kiezen voor een puntbeitel met handige handgreep, die je gebruikt in combinatie met een moker. Er zijn ook beitels die je op een boormachine kunt plaatsen.
  • Kwaliteit: het is beter om te kiezen voor een puntbeitel van goede kwaliteit. Deze zijn gemaakt van gehard staal en bieden een extra lange levensduur. Zo weet je zeker dat je een goede investering doet.

Alle voordelen van puntbeitels

Een puntbeitel brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo is dit stuk gereedschap zeer veelzijdig. Je kunt hier grote stukken steen of beton mee weghakken, maar anderzijds is het ook heel goed mogelijk om nauwkeurige vormen uit een stuk steen weg te beitelen. Daarnaast bieden puntbeitels enorm veel tijdsbesparing: omdat je hiermee veel stukken steen in een keer kunt verwijderen, is het een effectieve tool.