Koudbeitels

Een klus goed uitvoeren begint met het aanschaffen van kwalitatief gereedschap. Hiervoor kun je altijd bij Burghouwt terecht: het assortiment bestaat uit gereedschap van topkwaliteit. Zo ook het aanbod van koudbeitels, hier vind je een ruim aanbod van koudbeitels van de beste kwaliteit en topmerken. Op deze manier weet je zeker dat je jouw klus op een goede manier kunt uitvoeren. Bekijk hier niet alleen alle koudbeitels, maar ontdek ook alle mogelijkheden en de aandachtspunten voor het kiezen van een goede koudbeitel voor jouw klus.

Lees meer

Dit moet je weten over koudbeitels

De koudbeitel is een stuk gereedschap dat je vooral gebruikt voor sloopwerkzaamheden. Dit type beitel is zeer veelzijdig en kan op verschillende manieren worden ingezet. Zo is het mogelijk om de koudbeitel te gebruiken in combinatie met een moker: hiermee hak je in beton, steen en kun je muren slopen. Het is daarnaast ook mogelijk de koudbeitel te gebruiken voor het hakken in metaal.

Welke mogelijkheden heb je?

Bij Burghouwt heb je verschillende mogelijkheden als het gaat om het aanschaffen van een koudbeitel. Zo kun je een platte beitel aanschaffen, maar ben je ook in staat om te kiezen voor een speciale tegelbeitel of een spadebeitel. Dit zijn stuk voor stuk uitvoeringen van de koudbeitel die je kunt gebruikt voor sloopwerkzaamheden. Wat je precies nodig hebt is afhankelijk van de klus die je gaat uitvoeren. Het is altijd mogelijk om de gewenste beitel te vinden in het assortiment van Burghouwt. Ga je een muur slopen of ga je aan de slag met tegels of pleisterwerk? Er is altijd een goede koudbeitel die je hiervoor kunt gebruiken.

Aandachtspunten koudbeitel: stappenplan

  • Type beitel: bekijk eerst welke koudbeitel je nodig hebt voor je klus. Ga je aan de slag met het verwijderen van tegels, dan is een tegelbeitel de beste keuze. Een spadebeitel is ideaal voor het verwijderen van pleisterlagen, vuil, tegellijm en meer.
  • Gebruik: kijk naar hoe je de koudbeitel moet gebruiken. Zo kun je kiezen voor een losse koudbeitel met een handgreep die je in combinatie met een moker kunt gebruiken. Het is ook mogelijk om een beitel aan te schaffen die je op een machine kunt plaatsen.
  • Specificaties: het is altijd belangrijk om naar de specificaties van een koudbeitel te kijken. Vergeet ook niet te kijken naar de afmetingen van de beitel. Er zijn zowel lange als kortere modellen verkrijgbaar, zowel 40 cm als 60 cm.