Beitels

Burghouwt helpt je graag met het kiezen van goed gereedschap. Of je nu iets moet slopen of andere werkzaamheden gaat uitvoeren: beitels kunnen hierbij goed van pas komen. Wij staan voor je klaar met duidelijk en goed advies. In ons assortiment beitels vind je de beste beitels van topmerken: zo ben je verzekerd van professioneel gereedschap waar je optimaal gebruik van kunt maken. Hier vind je alle informatie over het gebruik van de beste beitel en ontdek je hoe je de beste beitel kiest. Zo wordt het vinden van een goede beitel nog makkelijker.

Lees meer

Alle opties voor beitels bij Burghouwt

Een beitel wordt gebruikt voor tal van uiteenlopende taken. Het wordt gebruikt voor sloopwerkzaamheden in metselwerk en beton, maar je kunt er ook aanpassingen mee doorvoeren in verschillende materialen. Ook bij het repareren van voegen wordt een beitel gebruikt. Er zijn dan ook veel verschillende soorten beitels. Bij Burghouwt kun je in ieder geval terecht voor de volgende soorten:

  • Puntbeitel: de puntbeitel is geschikt voor hak- en sloopwerkzaamheden in metselwerk en beton. Deze beitel kan ook worden gebruikt voor het repareren van voegen of het vrijleggen van wapeningen.
  • Voeg- en sleuvenbeitel: een voeg- en sleuvenbeitel maakt het mogelijk om voegen van intacte metselstenen te voegen en daardoor onbeschadigd te verwijderen of te repareren. Met dit type beitel is het ook mogelijk om tegels en pleisterwerk te verwijderen.
  • Steekbeitel: de steekbeitel is voor het professioneel bewerken van hout. Voor algemene timmerwerkzaamheden is het dan ook slim om een steekbeitel te hebben.
  • Koudbeitel: de koudbeitel is geschikt voor sloopwerk in steen en beton. Het is hiermee goed mogelijk om in een keer grote stukken steen of beton weg te hakken.

De waarde van beitels voor jouw klus

Een beitel gebruiken brengt verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats maakt het je werk een stuk makkelijker. Een beitel biedt de mogelijkheid om snel te werken, bijvoorbeeld bij sloopwerkzaamheden. Anderzijds is een beitel ook een goede tool om zeer nauwkeurig te werk te gaan, bijvoorbeeld bij het bewerken van hout. Het verschilt per beitel wat je hiermee kunt doen, en daarom is het belangrijk om hier van tevoren goed naar te kijken.

Hoe kies je de beste beitel?

De beste beitel kiezen doe je op basis van de klus die je gaat uitvoeren. Een houtbeitel is geschikt voor hout, maar er zijn verschillende soorten houtbeitels, zoals de steek- en de hakbeitel. Deze kun je allebei gebruiken voor hout. Welke je precies nodig hebt, is afhankelijk van de werkzaamheden die je gaat uitvoeren. Gaat het om sloopwerkzaamheden? Dan is een koudbeitel of een puntbeitel gebruikt. Voor andere werkzaamheden waarbij het gaat om nauwkeurig werken kun je voor een van de andere beschikbare beitels kiezen.