Machineklemmen

Het correct uitvoeren van een klus vraagt om een goede voorbereiding. En hier hoort natuurlijk ook het aanschaffen van kwalitatief gereedschap bij. Ga je een werkstuk bewerken met een zaag of boormachine? Dan heb je mogelijk een goede machineklem nodig waarmee je niet alleen nauwkeuriger, maar ook veel veiliger werkt. Op deze pagina vind je het Burghouwt assortiment van machineklemmen. Je kunt niet alleen meer ontdekken over de voordelen van dit gereedschap, maar je leest ook meer over Burghouwt’s keuze in de beste machineklem. Zo weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit bij het uitvoeren van iedere klus.

Lees meer

Wat is een machineklem?

Een machineklem is een type bankschroef dat valt onder spangereedschap. Het is mogelijk om het te bewerken materiaal in de machineklem vast te zetten. Een machineklem is meestal gemaakt van gietijzer en biedt daardoor veel stevigheid. Wil je een bepaald werkstuk goed kunnen bewerken? Dan kun je dit opspannen op de machineklem. Een machineklem wordt door middel van speciale bouten vastgezet aan een spantafel worden bevestigd. Een machineklem is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen: je kunt kiezen voor een vaste, draaibare en universele machineklem. Wat voor jou de best keuze is, is afhankelijk van je voorkeur maar ook van het doel waarvoor je de klem zult gaan gebruiken.

De voordelen van een machineklem

Een belangrijk voordeel van een machineklem is dat je hiermee in staat bent o m een materiaal zeer nauwkeurig te bewerken met verschillende machines, zoals een frees, zaag of boor. Een tweede voordeel is dat het met de machineklem mogelijk is om tal van soorten werkstukken te bevestigen. Het gaat hierbij vooral om niet al te grote werkstukken in een rechthoekige vorm. Een machineklem lijkt veel op een bankschroef: het verschil hierbij is dat de machineklem nog beter geschikt is voor het bewerken van materialen met een freesmachine, boormachine of zaag.

Burghouwt’s keuze in de beste machineklem

Burghouwt kiest voor Contimac als beste merk voor machineklem. Contimac is een van de merken die aan de top staat als het gaat om professioneel gereedschap, machines en meer. Zowel professionals als doe-het-zelvers hebben veel baat bij de producten van dit merk. Contimac combineert kwaliteit met gebruiksvriendelijkheid en is daardoor een betrouwbaar merk. Bij Burghouwt kun je terecht voor onder andere spanklemmen van dit merk. De goede prijs-kwaliteitverhouding en de hoge professionaliteit zorgen ervoor dat Contimac Burghouwt’s keuze is voor de beste machineklem.