Bankschroeven

Op zoek naar een goede bankschroef? Burghouwt staat voor je klaar met een ruim assortiment bankschroeven. Je kunt hier dan ook altijd een bankschroef vinden die aan jouw wensen voldoet. Er zijn verschillende soorten bankschroeven verkrijgbaar: bij Burghouwt ben je er zeker van dat jouw aankoop van topkwaliteit is, omdat we alleen de beste producten willen aanbieden aan onze klanten. Lees hier alle redenen voor het aanschaffen van een bankschroef en ontdek hoe jij de beste keuze maakt.

Lees meer

Wat is een bankschroef?

Een bankschroef is een stuk gereedschap dat je gebruikt voor het vastklemmen van een materiaal op een werkblad of -bank. Op deze manier is het mogelijk om veilig aan de slag te gaan met boren, snijden, vijlen of zagen. Bankschroeven zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, maar ze bestaan altijd uit dezelfde onderdelen: een steunvoet die je monteert op de werktafel, twee bekken voor het vastzetten van het werkstuk en een hendel voor het openen en sluiten van de bekken. Een bankschroef brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • Het is mogelijk om hier grote stukken materiaal mee vast te klemmen
  • Een bankschroef zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt
  • Voor het zagen van hout, het snijden van plastic en het solderen van koper is een bankschroef zeer geschikt
  • Je kunt onderdelen van diverse materialen en formaten plaatsen op de bankschroef. Zo kun je heel nauwkeurig werken.

Wanneer gebruik je een bankschroef?

Ben je regelmatig aan de slag met het vijlen, zagen, boren of snijden van materialen? Wellicht ben je bezig met een verbouwing of heb je een creatieve hobby die er om vraagt om deze werkzaamheden uit te voeren. In dit geval heb je mogelijk veel baat bij de aanschaf van een bankschroef. Hier zet je tal van producten eenvoudig en snel in vast en kun je heel gemakkelijk aan de slag. Je zorgt niet alleen voor gemak, maar ook voor extra veiligheid.

Bankschroef kopen? Dit zijn de aandachtspunten

  • Materiaal: let goed op het materiaal waar de bankschroef van is gemaakt. Een goede bankschroef is gemaakt van gietijzer of gehard staal, omdat het gereedschap op deze manier geschikt is voor de zwaardere taken. Let erop dat de as en schroef van staal of smeedijzer zijn.
  • Bek: de bek van de bankschroef is verkrijgbaar in verschillende formaten. De opening kan variëren van 50 tot 150 mm. Werkzaamheden met kleine stukken hout vragen niet om grote bekken, en een kleine bek is dan ook voldoende.
  • Basis: de basis vormt het onderdeel van de bankschroef dat aan de werkbank is bevestigd. Deze kan vast en roterende voetstukken hebben. Beide opties zijn geschikt voor verschillende soorten werkzaamheden.