Bankschroeven en Machineklemmen

De slogan van Burghouwt luidt: ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’. Dit is dan ook het doel waar we naartoe willen werken. Onze zienswijze is het aanbieden van kwalitatief gereedschap, zodat het voor jou nog makkelijker wordt om een klus goed uit te voeren. Wij geloven dat goed gereedschap de basis is voor een goed uitgevoerde klus. Met goede producten werk je nog beter, sneller en nauwkeuriger, en ook het resultaat mag er dan zijn. In ons assortiment bankschroeven en machineklemmen ben je ook verzekerd van een ruim aanbod van de beste producten. Zo maak je altijd een goede keuze.

Lees meer

De toepassing van bankschroeven en machineklemmen

Bankschroeven en machineklemmen worden over het algemeen gebruikt voor het vastzetten van machines en werkstukken. Wanneer je aan de slag gaat met een werkstuk of een machine, is het wel zo prettig als deze goed vast blijft zitten. Gaat het tijdens je werkzaamheden verschuiven, dan kan dit er niet alleen voor zorgen dat je resultaat minder wordt, maar het is ook nog eens onveilig. Het wordt daarom altijd aangeraden om gebruik te maken van bankschroeven en/of machineklemmen, afhankelijk van de klus die je gaat uitvoeren.

Voordelen van dit gereedschap

Gereedschappen als een bankschroef of een machineklem moet vrijwel iedere vakman standaard in zijn bezit hebben. Dit gereedschap brengt een groot aantal voordelen met zich mee. De belangrijkste vind je in onderstaand overzicht:

  • Veiligheid: je bent in de eerste plaats verzekerd van veiligheid, omdat een werkstuk of machine niet kan verplaatsen. Je houdt de gewenste onderdelen goed op hun plaats.
  • Eenvoudig: een bankschroef of machineklem is een eenvoudige tool die je snel in gebruik neemt. Onder andere zware taken zoals zagen of boren kun je hiermee een stuk makkelijker en veiliger uitvoeren.
  • Diverse opties: je hebt verschillende mogelijkheden op het gebied van bankschroeven en machineklemmen. Zo zijn er onder andere draaibare en vaste bankschroeven. Op deze manier kies je altijd iets dat aan je wensen voldoet.

Zo kies je de beste optie

De beste optie kiezen doe je vooral op basis van de klussen die je gaat uitvoeren. Een machineklem is een speciale bankschroef die je inzet bij het gebruik van onder andere boor- en freesmachines. Een bankschroef is en tool voor het vastzetten van diverse materialen. Wil je bijvoorbeeld een stukje hout zagen? Dan klem je het blok hout vast in de bankschroef en kun je op deze manier zeer snel en veilig zagen.