Verlengsnoeren en haspels

Op het gebied van elektrisch aansluitmateriaal is een grote hoeveelheid producten te koop, zelfs als alleen wordt gekeken naar de verlengsnoeren en haspels. Wat het kiezen van producten extra lastig maakt, is dat sommige producten onder meerdere categorieën kunnen vallen. De scheidslijn tussen verdeelkubussen, verdeeldozen, verlengsnoeren, aansluitsnoeren en mantelleidingen is zelfs door sommige professionals lastig aan te geven. Bij Burghouwt wordt het assortiment aan verlengsnoeren en haspels verdeeld in kabelhaspels, verdeeldozen, verlengsnoeren, aansluitsnoeren, huishoudkabels en mantelleidingen. Hiermee wordt het complete assortiment aan kwalitatief goede elektrische aansluitmaterialen gedekt. Toch is het goed de diverse categorieën nader toe te lichten.

Lees meer

Verdeeldozen

Alle kabels met meervoudige aansluitingen voor elektrische apparaten worden bij Burghouwt verdeeldozen genoemd. De professionele verdeelkubussen zijn eigenlijk ook verdeeldozen, maar vanwege de bijzondere eigenschappen van deze producten hebben die een eigen categorie gekregen. Verdeeldozen waarbij de kabel wordt opgerold op een haspel hebben ook een eigen categorie, de kabelhaspels. Bij deze producten is de verdeeldoos een integraal onderdeel van de kabelhaspel. Bij de professionele versies van deze producten is veel moeite gedaan om het gebruikscomfort te verbeteren. Deze producten zijn voorzien van thermische beveiligingen, een stevig en comfortabel handvat en geleiders waarmee de kabel gemakkelijk kan worden op- en afgerold.

Verlengsnoeren

Binnen de verlengsnoeren en haspels gaat het bij de verlengsnoeren uitsluitend over producten die bestaan uit een stekker, een kabel en een contrastekker. Deze verlengsnoeren zijn uitsluitend bedoeld om apparaten met een bestaande aansluiting te verbinden met een verder weggelegen stopcontact. Als bij Burghouwt over een verlengkabel wordt gesproken kan daar dus nooit meer dan één apparaat op worden aangesloten. Als je op zoek bent naar producten waarop meerdere apparaten worden aangesloten zijn die te vinden in de categorieën verlengsnoeren en haspels. Apparatuur met een lager vermogen kan worden aangesloten met producten uit de categorie huishoudkabels en tweelingsnoeren.

Aansluitsnoeren en mantelleidingen

Het verschil tussen aansluitsnoeren en mantelleidingen in de hoofdcategorie verlengsnoeren en haspels is wat minder duidelijk. Bij aansluitsnoeren gaat het om kabels met aan één kant een stekker. Aan de andere kant wordt de kabel rechtstreeks aangesloten op een apparaat. Dat is exact hetzelfde als bij mantelleidingen wordt gedaan. Bij mantelleidingen gaat het echter om een andere kwaliteit kabel. Aansluitsnoeren zijn niet speciaal geschikt gemaakt om gedurende langere tijd bewegingen te weerstaan. Bij mantelleidingen mag je ervan uitgaan dat de mantel niet kapot gaat onder invloed van bewegingen. Ze zijn ook bestand tegen weersinvloeden, zoals zon, water, warmte en kou.