Voorlak

Welke klus je ook gaat uitvoeren: Burghouwt heeft alles wat je nodig hebt voor je klaarstaan. Van voorlak en grondverf tot primer en verf, alles wat je nodig hebt om een schilderklus te klaren. Bij Burghouwt hanteren we de slogan ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’: hiermee willen we iedereen helpen met het vinden van de beste producten. De kwaliteit van de producten die jij gebruikt bepalen ook voor een groot deel het resultaat. Daarom vind je bij ons alleen de beste producten voor jouw klus. Goede voorlak nodig? Bekijk hier het aanbod en ontdek de belangrijkste aandachtspunten voor het vinden van de juiste voorlak voor jouw klus.

Lees meer

Wat is het nut van voorlak?

Voorlak is een nuttig proces dat je uitvoert wanneer je kozijnen schildert. Het zorgt er niet alleen voor dat je een neutrale ondergrond hebt om op te schilderen, maar het vormt daarnaast ook een extra beschermingslaag. Deze laag zorgt ervoor dat je kozijnen een stuk langer mooi blijven. En wanneer je gebruik maakt een van een goede kwaliteit voorlak, ben je verzekerd van een mooi resultaat.

Aandachtspunten: stappenplan voorlak kiezen

Waar moet je rekening mee houden wanneer je voorlak gaat aanschaffen? Hier vind je een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten voor het vinden van de juiste voorlak voor jouw klus.

-
  • Toepassing: een voorlak gebruik je voor het voorbehandelen van kozijnen. Wanneer jij jouw kozijnen gaat schilderen is het aan te raden om eerst een laag voorlak aan te brengen.
  • -
  • Binnen of buiten: er zijn voorlakken die alleen geschikt zijn voor binnen of buiten, maar je kunt ook op zoek gaan naar een lak die in beide gevallen geschikt is. Wat je nodig hebt is natuurlijk vooral afhankelijk van de kozijnen die jij moet verven en waar deze zich bevinden.
  • -
  • Kenmerken: let op de kenmerken van een voorlak, zoals de kleur en de droogtijd. Op deze manier weet je zeker dat je een goede keuze maakt en niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Burghouwt’s keuze: de beste voorlak

Burghouwt kiest voor Sikkens als beste merk voorlak. Sikkens is geen onbekende naam in de schilderwereld: het merk is een favoriet voor zowel professionals als doe-het-zelvers. De voorlak van het merk staat bekend als zeer kwalitatief. Het merk besteedt dan ook veel aandacht aan het creëren van haar producten en het verbeteren hiervan. De kwaliteit van Sikkens ligt hoog: dit betekent dat je profiteert van een mooi resultaat. Een goede primer van Sikkens is zowel geschikt voor binnen als buiten. De kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van Sikkens maakt dit merk Burghouwt’s keuze voor de beste voorlak.