Menie

Burghouwt staat voor iedere klusser klaar: we voorzien je graag van goed advies en de beste producten. Hier vind je ons assortiment van menie en is het voor jou mogelijk de beste menie voor jouw klus aan te schaffen. Voor Burghouwt staat verstandig bouwen op de eerste plaats en dit betekent dat we alleen de meest hoogwaardige en kwalitatieve producten aanbieden. Je bent dus altijd verzekerd van kwaliteit. Ontdek jouw opties voor menie en schaf de juiste menie aan voor jouw klus.

Lees meer

Dit moet je weten over menie

Menie is een speciale verf die je gebruikt voor het beschermen van verschillende materialen. De verf is een soort grondverf waarmee diverse materialen roest- en rotwerend gemaakt worden. Er zit onder andere loodoxide in de verf: dit is inmiddels verboden en vervangen voor zinkchromaat. Door de jaren heen is de samenstelling van menie veranderd, maar de naam is gebleven. Vandaag de dag zijn er twee soorten menie:

-
  • Houtmenie (loodvrij): houtmenie gebruik je voor het impregneren van ramen, kozijnen en kopse kanten van houten balken die in aanraking komen met beton of metselwerk. Het hout moet eerst vrij zijn van vuil en aanslag, maar ook geschuurd worden als dit nodig is. Houtmenie is geschikt voor binnen en buiten.
  • -
  • IJzermenie: ijzermenie gebruik je voor het beschermen van ijzeren materialen die blootgesteld worden aan roest. Denk hierbij aan trappen, hekken of ijzeren tuinmeubelen. Of het object voorbehandeld moet worden is afhankelijk van de staat waar het object zich in bevindt.

Burghouwt’s keuze: de beste menie

Burghouwt kiest voor Cronolin als het beste merk voor menie. Cronolin is een bekende naam op het gebied van menie. Je kunt bij dit merk niet alleen terecht voor houtmenie, maar ook voor menie waarmee je ijzer behandeld. De verf is gemaakt op basis van alkydhars waar ijzeroxide en hulpstoffen aan toe zijn gevoegd. De verf sluit het object goed af en zorgt ervoor dat er geen sprake meer is van corrosie. Het is daarnaast ook mogelijk om de verf voor hout te gebruiken dat niet zichtbaar is of dat in contact komt met beton of cement. Cronolin biedt kwaliteit en betrouwbaarheid: dat is de reden waarom dit merk Burghouwt’s keuze is.

Wat is de juiste menie voor jouw klus?

Wat de juiste menie voor jouw klus is, is afhankelijk van een aantal zaken. Aan de hand van enkele aandachtspunten vind jij de juiste menie voor je klus.

-
  • Toepassing: er zijn twee soorten menie, houtmenie en ijzermenie. IJzermenie is in sommige gevallen ook geschikt voor hout, bijvoorbeeld hout dat niet zichtbaar is. Is het hout wel zichtbaar, kies dan voor speciale houtmenie.
  • -
  • Oppervlak: een ijzermenie is geschikt voor het afwerken van diverse metalen producten, waaronder staal. Houtmenie is geschikt voor vrijwel alle soorten hout.