Grondverf

Iedere klus wordt makkelijker met het gebruik van de beste materialen. En met de slogan ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’, richten wij ons op het geven van goed advies voor topproducten. Zo ben je verzekerd van het beste materiaal waarmee je niet alleen makkelijker werkt, maar ook de beste resultaten behaalt. Ook als het gaat om de keuze voor grondverf is het belangrijk om op een aantal zaken te letten, zodat je zeker weet dat je de juiste grondverf kiest voor jouw klus. Hier helpen we je graag bij.

Lees meer

Dit is waarom je grondverf moet gebruiken

Grondverf is een vorm van primer die je vrijwel altijd moet gebruiken als je hout, onbehandeld metaal of onbehandeld kunststof gaat schilderen. Grondverf is een hechtingslaag tussen de ondergrond en de afwerklaag. Het is een goede basis voor de rest van het schilderwerk, maar het werkt ook oneffenheden in het oppervlak weg. Maak je geen gebruik van grondverf, dan zal de aflak veel sneller in het oppervlak trekken en wordt het resultaat hier niet mooier op. Het is dan ook belangrijk om altijd een grondverf te gebruiken bij het schilderen van hout.

In 4 stappen naar de juiste grondverf

-
  • Stap 1: Bepaal of grondverf nodig is. Grondverf is niet in alle gevallen nodig. Bijvoorbeeld niet bij al geverfde ondergronden in goede staat of wanneer je iets transparant wilt afwerken.
  • -
  • Stap 2: Toepassing. Er zijn diverse soorten grondverf te vinden. Gebruik gewone grondverf voor kaal en al geschilderd hout, grondverf voor metaal wanneer je onbehandeld metaal wilt schilderen en kunststof primer wanneer je een oppervlak van onbehandeld kunststof wilt schilderen.
  • -
  • Stap 3: Kies een goed merk. Bekijk het aanbod van topmerken in het assortiment van Burghouwt. Je weet op deze manier zeker dat je kiest voor een merk dat niet alleen zeer kwalitatief is, maar ook heel gebruiksvriendelijk.
  • -
  • Stap 4: Bekijk de specificaties. Het is altijd belangrijk om de specificaties van een grondverf te bekijken. Kijk naar de kleur van de verf, de specifieke toepassing van de verf en de droogtijd. Zo ben je goed voorbereid op je schilderklus.

Burghouwt’s keuze: de beste grondverf

Burghouwt kiest voor Frencken als beste merk grondverf. Het merk staat bekend vanwege de kwalitatieve soorten grondverf die je voor vrijwel iedere toepassing kunt aanschaffen. Frencken heeft onder andere primers voor de zaag- en kopse kanten van plaatmateriaal, maar ook een primer die speciaal is ontwikkeld voor hout. Met een droogtijd van slechts 45 minuten is het oppervlak klaar om overschilderd te worden. Het is ook mogelijk om nog een tweede laag primer aan te brengen als dit nodig is. Frencken is Burghouwt’s keuze voor de beste grondverf op basis van veelzijdigheid en het hoog waterafdichtend vermogen. Verder zorgt Frencken grondverf ervoor dat de levensduur van plaatmateriaal aanzienlijk verlengt.