Coating

Ben je op zoek naar een goede coating voor je schilderwerk? Dan helpt Burghouwt je graag met het behalen van het beste resultaat. Bij ons in de webshop vind je alleen kwalitatieve producten, ook als het gaat om coating. Alleen met de beste producten is het mogelijk om goede resultaten te behalen: daar geloven we bij Burghouwt in. Daarom maken we het voor jou makkelijk om de juiste coating te vinden voor je klus. Meer weten over je mogelijkheden en waar je op moet letten bij aanschaf? Hier geven we je alle benodigde informatie.

Lees meer

Wat is het nut van coating?

Er zijn een aantal redenen waarom het aan te raden is om coating te gebruiken voordat je gaat schilderen. Een goede coating zorgt in de eerste plaats voor een betere bescherming dan een normale verf. Een coating is goed bestand tegen chemicaliën, maar is ook bestand tegen krassen en slijtage. Verder geeft een coating een langdurige glans. Er zijn verschillende soorten coating die je kunt toepassen. Er is coating voor lak, maar ook een coating met speciale doeleinden. Zo kun je onder andere brandwerende coating aanschaffen, waarmee je een muur bestand tegen vlamverspreiding.

Burghouwt’s keuze: de beste coating

Burghouwt kiest voor Bostik als beste merk voor coating. De coating van Bostik is brandwerend en zorgt ervoor dat het verspreiden van vuur en rook wordt voorkomen. De brandwerende coating kan direct op minerale vezels gespoten worden: het zorgt voor een sterke, witte afwerking. Het is vooral aan te raden om de Bostik coating op steenwol aan te brengen, voor het beste resultaat. Maar het is ook mogelijk om het op andere oppervlakken aan te brengen, zoals glas, kunststof, metselwerk, staal en beton. De coating is verspuitbaar, heeft een hoge geluidisolatie en heeft een brandwerendheid tot 4 uur. Kortom, Bostik coating is Burghouwt’s keuze als het gaat om een flexibele en brandwerende coating.

Zo kies je kwalitatieve coating voor jouw klus

Er zijn een aantal zaken op om te letten wanneer je op zoek gaat naar een goede coating. Hier lees je de belangrijkste aandachtspunten en is het een stuk eenvoudiger om de juiste coating aan te schaffen voor jouw klus.

  • Toepassing: het is belangrijk om een goede coating te kiezen die aansluit bij jouw schilderwerk. Kijk daarom goed naar de toepassing van de coating. Er zijn speciale soorten brandwerende coating die je kunt aanschaffen. Kijk goed naar de kenmerken om te bepalen wat voor jouw klus de beste keuze is.
  • Oppervlakken: bekijk voor welke oppervlakken de coating geschikt is. Ga je een muur of wand schilderen, dan is de meeste coating hier wel geschikt voor. Het is daarnaast ook belangrijk om te kijken of de coating voor zowel binnen als buiten geschikt is.
  • Details: vergeet ook niet naar details te kijken, zoals de bestendigheid van de coating tegen veroudering en weersomstandigheden. Daarnaast kun je ook kijken naar de middelen in de coating. Er zijn genoeg coatings die vrij zijn van oplosmiddelen en siliconen.
  • Kwaliteit: is de coating goed bestand tegen veroudering en hoelang heeft een brandwerende coating een brandwerend effect? Dit zijn belangrijke indicaties die aangeven hoe goed de kwaliteit van een coating is.