Verf

Wanneer je gaat schilderen is het logisch dat je een mooi en strak resultaat wilt. Het is dan ook belangrijk om voor kwalitatieve verf te kiezen. Bij Burghouwt begrijpen we als geen ander hoe belangrijk kwaliteit is, en daarom kun je bij ons terecht voor de beste verf en bijbehorende producten. Zo ben je niet alleen verzekerd van een goed resultaat, maar het is daarnaast ook een stuk makkelijker om te werken met een kwalitatief product. Ontdek het assortiment van verf en lees ons advies over het vinden de juiste verf voor jouw klus.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Ontdek alle soorten verf

Er zijn heel veel verschillende soorten verf waar jij voor kunt kiezen: dit maakt het soms lastig om een goede keuze te maken. Verf is er niet alleen voor binnen- en buiten, maar ook voor diverse materialen. Bij bepaalde verfsoorten is het eerst nodig om een primer aan te brengen en in andere gevallen is dit niet nodig omdat de verf van nature al goed hecht aan een oppervlak. Zo kun je muurverf aanschaffen, maar ook structuurverf, lak en veel andere soorten verf. Wat je nodig hebt is vooral afhankelijk van het oppervlak dat je gaat schilderen, maar ook wat je zelf mooi vindt. Op deze manier maak je altijd de beste keuze.

Zo schaf jij de juiste verf aan voor je schilderklus

Om er zeker van te zijn dat je de beste verf kiest voor je schilderklus, is het belangrijk om in ieder geval de volgende aandachtspunten mee te nemen in het maken van een keuze:

-
 • Binnen of buiten: bepaal eerst wat je gaat schilderen en waar dit oppervlak zich bevindt. Voor zowel binnen als buiten zijn verschillende verfsoorten te vinden. Niet alle verfsoorten hebben dezelfde eigenschappen en zijn geschikt voor alle omstandigheden.
 • -
 • Oppervlak: bekijk het oppervlak dat je gaat schilderen en bepaal op basis hiervan wat voor soort verf je nodig hebt en welke aanpak belangrijk is. Hout vraagt om een andere aanpak dan pleister.
 • -
 • Voorbereiding: in sommige gevallen is het eerst nodig om het te schilderen oppervlak eerst voor te bereiden met primer. Primer gebruik je in ieder geval voor een bepleisterde muur, omdat de verf anders volledig opgezogen wordt door de muur. In het geval van lakken is het soms nodig om eerst te gronden en voor te lakken. Ook hiervoor kun je bij Burghouwt de nodige producten vinden.
 • -
 • Afwerking: de afwerking van het te schilderen oppervlak vraagt soms om extra producten. Soms heb je een coating of een speciale aflak nodig om een mooi en strak resultaat te krijgen.