Schuim

Burghouwt richt zich op het juiste advies voor jou: bij iedere klus. Dit komt ook terug in onze assortiment schuim met het juiste type schuim voor jouw klus. bij het maken van een keuze is het aan te raden om met een aantal zaken rekening te houden. Aan de hand van belangrijkste aandachtspunten wordt het een stuk makkelijker om je prioriteiten op een rij te zetten en te bepalen wat de beste keuze is. Zo ben je verzekerd van het juiste schuim voor jouw klus.

Lees meer

Alles wat je moet weten over schuim

Ben je op zoek naar een goede afdichting van (scheidings)wanden en vloeren? Dan is het belangrijk om hier een goede schuim voor te gebruiken. Schuim is daarnaast ook ideaal te gebruiken voor het vullen en isoleren van kieren, gaten, scheuren en voegen in diverse bouwmaterialen. Dit maakt schuim tot een zeer veelzijdig product dat voor tal van toepassingen geschikt is. Er zijn meerdere soorten schuim verkrijgbaar, waardoor het makkelijk is om een keuze te maken die geschikt is voor een specifieke situatie. Het is onder andere mogelijk om voor een brandwerende schuim te kiezen, die is gemaakt voor brandwerende toepassingen.

Aandachtspunten: stappenplan schuim kiezen

-
  • Toepassing: bekijk eerst waar je het schuim voor wilt gaan gebruiken. Wanneer je verzekerd wilt zijn van een brandwerende werking, is het slim om voor de brandvertragende schuim te kiezen.
  • -
  • Topmerken: kies voor een schuim van een topmerk, zodat je zeker weet dat je kiest voor een kwalitatieve schuim met goede eigenschappen. Een goede schuim is duurder in aanschaf, maar heeft op de lange termijn zeer goede kwaliteiten waar je van profiteert.
  • -
  • Details: wat is de minimale en maximale temperatuurbestendigheid, hoe makkelijk is het om de schuim af te werken na uitharding en hoe is de viscositeit? Dit zijn allemaal belangrijke zaken om mee te nemen in het maken van een beslissing voor een schuim.

Burghouwt’s keuze: het beste schuim

Burghouwt kiest voor Oryx als het beste merk voor schuim. Het merk is niet alleen zeer veelzijdig als het gaat om het aanbod, maar ook de kwaliteit van Oryx producten is zeer goed. Dit betekent dat je zeker bent van een goede aankoop waar je optimaal gebruik van kunt maken. Onder andere de brandvertragende schuim van Oryx is een goede koop: de schuim is niet alleen zeer breed toepasbaar, maar zorgt ook voor een optimale afstemming tussen reactiebegin en uitharding. Zo is er sprake van voldoende werkonderbrekingen en een snelle voortgang. Kortom: Oryx is Burghouwt’s keuze in de zoektocht naar een kwalitatieve schuim voor tal van doeleinden.