Houtvuller en -reparatiemiddelen

Kwalitatieve producten en materialen zijn belangrijk voor iedere klus: je werkt niet alleen beter, maar je bent ook verzekerd van een beter resultaat. Bij Burghouwt helpen we je graag met verstandig bouwen. Zo kun je bij ons terecht voor kwalitatieve producten voor jouw klus, ook als je op zoek bent naar goede houtvuller en -reparatiemiddelen. Ontdek hier niet alleen onze keuze als het gaat om de beste houtvuller en -reparatiemiddelen, maar ben je ook op de juiste plek als je wilt weten waar je op moet letten om de juiste houtvuller en -reparatiemiddelen te vinden voor je klus.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Wanneer gebruik je houtvuller en -reparatiemiddelen?

Je gebruikt houtvuller en -reparatiemiddelen wanneer er sprake is van kleine gaatjes in je kozijn of een ander houten oppervlak. Er zijn meerdere soorten houtvuller die je kunt gebruiken voor het vullen van kleinere en grotere gaten in hout. Houtvuller is verkrijgbaar in diverse soorten: als vulmiddel op waterbasis en als vulmiddel op basis van oplosmiddelen. Ook is er speciale houtvuller voor buiten. Een verschil tussen houtvuller en -reparatiemiddelen en plamuur is dat de vuller voor hout beter geschikt is wanneer er sprake is van gaten dieper dan 1 mm.

Burghouwt’s keuze: de beste houtvuller en -reparatiemiddelen

Burghouwt kiest voor Zwaluw als beste merk voor houtvuller en -reparatiemiddelen. De houtvuller van het merk is perfect geschikt voor het herstellen van gaten en scheuren in hout. Er zijn een aantal voordelen waar je optimaal van profiteert. Zo is de vuller meteen gebruiksklaar en is het na aanbrengen al na 60 minuten mogelijk om het product te schuren en over te schilderen. Verder is er geen primer nodig voordat je de houtvuller aanbrengt. Met een Zwaluw houtvuller kies je niet alleen voor gemak, maar ook voor een zeer goed 2-componenten middel dat te verwerken is met een standaard kitpistool. Kortom, Zwaluw is Burghouwt’s keuze voor een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke houtvuller.

Zo kies je de juiste houtvuller en -reparatiemiddelen

De juiste houtvuller- en reparatiemiddelen kiezen voor jouw klus: hoe doe je dat? Hier vind je een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten die je mee kunt nemen in het maken van je beslissing. Op deze manier ben je verzekerd van de beste keuze.

  • Toepassing: er zijn gevallen waarbij je ook normale plamuur kunt gebruiken. Houtvuller en -reparatiemiddelen zijn geschikt wanneer de gaten dieper zijn dan 1 mm.
  • Details: let op de kenmerken van de houtvuller en bepaal je prioriteiten. Kijk bijvoorbeeld of de vuller overschilderbaar is.
  • Kenmerken: heb je te maken met een houtvuller op waterbasis of een houtvuller op basis van oplosmiddelen? Waterbasis is makkelijk te verwerken, maar is minder geschikt wanneer je een dikkere laag nodig hebt. In dit geval is 2-componenten houtvuller een betere keuze.
  • Gebruiksgemak: hoelang duurt het voordat de vuller is uitgehard en hoe makkelijk is het om dit product te gebruiken? Gebruiksgemak speelt een belangrijke rol in het vinden van de juiste houtvuller en -reparatiemiddelen.