Verdunners

Wat voor klus je ook gaat uitvoeren en wat je daarvoor ook nodig hebt: je vindt het in het uitgebreide assortiment van Burghouwt. Je vindt hier ook een aanbod van verdunners voor verf en lak. Voor iedere schilderklus is het dan ook mogelijk om een kwalitatieve verdunner aan te schaffen. Het is belangrijk om goede producten te gebruiken, omdat je op deze manier verzekerd bent van een goed resultaat waar je langer van kunt profiteren. Hulp nodig bij het verdunnen van verf? Burghouwt helpt je graag met het vinden van de juiste verdunner voor jouw klus.

Lees meer
 • thinner bleko 1ltr

  Loading
  Artikelnr. 575131
 • terpentine bleko

  Loading
   
 • terpentine de parel

  Loading
   

Wanneer gebruik je verdunners?

Je gebruikt verdunners wanneer je aan de slag gaat met verf of lak. Als een verf of lak erg dik is, kan het handig zijn om voor een verdunner te kiezen. Een verdunner maakt een verf of lak meer vloeibaar, waardoor het soms makkelijker te gebruiken is. In de meeste gevallen is terpentine een middel dat als verdunner wordt gebruikt, maar er zijn ook speciale verdunners met specifieke middelen die voor bepaalde soorten lak geschikt zijn. Verdunner mengt goed met de verf en zorgt voor een goed resultaat.

De juiste verdunner voor jouw klus kiezen

 • Type verf: het is niet bij ieder type verf of lak mogelijk om te verdunnen. Op de verpakking van de betreffende verf staat aangegeven of het mogelijk is.
 • Juiste verdunner: ga je schilderen met een verf op acrylbasis? Dan is het belangrijk om hiervoor een terpentine te gebruiken wanneer je gaat verdunnen. Voor een cellulose lak is een speciale verdunner van bijvoorbeeld De Parel aan te raden.

Burghouwt’s keuze: de beste verdunner

Burghouwt kiest voor De Parel als het beste merk voor verdunners. Het merk heeft een zeer kwalitatieve verdunner in het assortiment waarmee het goed mogelijk is om onder andere cellulose lakken te verdunnen. Dat is niet het enige waar de verdunner goed voor is. Het helpt daarnaast ook om een oppervlak perfect te reinigen en ontvetten, waardoor jij verzekerd bent van de ideale voorbereiding op je schilderklus.

De juiste accessoires voor verdunners

Goede accessoires zijn onmisbaar voor het gebruik van een verdunner. Burghouwt heeft alle benodigde producten om jouw klus zo gemakkelijk mogelijk te maken.

 • Maatbeker: met het gebruik van een maatbeker kun je de verhoudingen van lak en verdunner perfect uitvoeren. Op deze manier weet je zeker dat alles klopt en dat je aan de slag gaat met de juiste hoeveelheid verdunner.
 • Trechter: een trechter zorgt ervoor dat je op een nauwkeurige wijze de verdunner gaat gebruiken. Verdunner is een brandbare stof die je niet teveel moet inademen, waardoor nauwkeurig gebruik zeer belangrijk is. Een trechter is hiervoor de perfecte accessoire.