Purschuim

Kwaliteit van materialen en producten staat voorop, zodat je in staat bent om niet alleen snel, maar ook verstandig te klussen. Verstandig klussen, samen met Burghouwt is dan ook niet voor niets onze slogan. Hier vind je ons assortiment van purschuim en vind je de beste purschuim voor jouw klus. Het is belangrijk om van tevoren aandachtspunten door te nemen, zodat je weet waar je op moet letten. Zo ben je in staat om de juiste purschuim voor jouw klus te vinden en ben je verzekerd van een goed resultaat.

Lees meer

Welke soorten purschuim zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten purschuim, waardoor het lastig kan zijn om een goede keuze te maken die past bij de klus die je gaat uitvoeren. Op basis van jouw klus is het dan ook goed mogelijk om te bepalen wat voor purschuim je nodig hebt. Over het algemeen wordt purschuim gebruikt voor het afdichten en bevestigen van kozijnen en kaders van euren. Het is daarnaast ook een middel dat je gebruikt voor het afdichten van naden en kieren. Een veelzijdig product als purschuim is bij geen enkele klusser weg te denken.

De juiste purschuim kiezen in 3 stappen

1.
  • Type purschuim: je kunt kiezen voor normaal purschuim (voor binnenruimtes met een constante temperatuur), flexpur (purschuim voor buiten en constructies met temperatuurschommelingen) en brandvertragende purschuim (voor het brandwerend afdichten van voegen). Kies het juiste type purschuim voor jouw klus.
  • 2.
  • Droog- en uithardtijd: de droogtijd is meestal 24 uur, maar het is bij goede purschuim mogelijk om dit al na 2 uur te snijden. De uithardtijd is afhankelijk van de hoeveelheid componenten die een purschuim heeft. Twee-componenten purschuim hardt daarom sneller uit dan een-componenten purschuim.
  • 3.
  • Uitzetten: als je weet hoeveel de pur uitzet, weet je hoeveel kubieke meter je kunt vullen met een kilo purschuim. Hoe hoger de dichtheid, hoe meer je met een bus purschuim kunt vullen. Flexpur zet veel minder uit dan een reguliere purschuim.

Burghouwt’s keuze: de beste purschuim

Burghouwt kiest voor Bostik als beste merk voor purschuim. De keuze is gebaseerd op de aanwezigheid van verschillende voordelen die de purschuim van dit merk met zich meebrengt. Zo draagt deze purschuim bij aan geluidsreductie, maar is er ook sprake van een verbeterde thermische isolatie. De Bostik purschuim heeft een hoge opbrengst en is geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder buiten en constructies met temperatuurschommelingen. Bostik is een vooraanstaand merk dat bekend staat om de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid: dit is dan ook de belangrijkste reden dat dit merk Burghouwt’s keuze is.

Dit zijn de onmisbare accessoires

Wanneer je gebruik gaat maken van purschuim is het aan te raden om de juiste accessoires te gebruiken. Burghouwt heeft alle benodigde accessoires die jouw klus nog makkelijker maken.

-
  • Purschuim pistool: een purschuim pistool is speciaal gemaakt voor het bevestigen van een bus met purschuim. Het is hiermee een stuk makkelijker om de pur aan te brengen en je bent dan ook verzekerd van een meer nauwkeurige aanbreng.
  • -
  • Purreiniger: kies ook voor een purreiniger waarmee je het purpistool vrij maakt van achtergebleven stukjes pur.